naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

Stručni skup Izgradnja, upravljanje i evaluacija zbirki

Mjesto održavanja: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu 12.04.2019 -
Organizator: Sekcija za zbirke i službe Hrvatskog knjižničarskog društva; Komisija za nabavu knjižnične građe i međuknjižničnu posudbu i Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

Programski i organizacijski odbor: Sonja Avalon, Milenka Bukvić, Vesna Golubović, Tinka Katić, Jasmina Kenda, Sofija Konjević, Zagorka Majstorović, Alisa Martek, Aleksandra Mikić-Grginčić, Tatijana Petrić, Kristina Romić, Jelena Šančić, Nada Vrsalović

Komisija za nabavu knjižnične građe i međuknjižničnu posudbu unutar Sekcije za zbirke i službe HKD-a, uz potporu Ministarstva kulture, organizator je prvog stručnog skupa koji će obuhvatiti cjelokupnu problematiku izgradnje fondova. Knjižnicu danas treba promatrati kao pružatelja pristupa (fizičkog i virtualnog) raznolikim izvorima i uslugama koji podržavaju pretraživanje informacija, prikupljanje, stvaranje i njihovu nabavu. Budući da je knjižnična zbirka i u mrežnom okruženju ostala temelj poslovanja svake knjižnice, organizacijom ovog stručnog skupa žele se potaknuti knjižničari svih vrsta knjižnica koji obavljaju odgovoran posao izgradnje fondova na javno promišljanje te nove načine međusobne suradnje u uvjetima smanjenog financiranja.

Stručni skup pod nazivom „Izgradnja, upravljanje i evaluacija zbirki“ tematski će se baviti sljedećim sadržajima:

• utjecaj načina nabave na kvalitetu/vrijednost zbirke
  • vrednovanje knjižničnih zbirki s aspekta zbirke i korisnika
  • e-izvori kao dio knjižničnih zbirki
  • međuknjižnična posudba i dostava dokumenata
  • primjeri dobre prakse

Način izlaganja: pozvana izlaganja, prijavljena izlaganja, rasprava, izlaganja na posteru

Trajanje usmenog izlaganja: 15 minuta

Dimenzije postera: 70x100 cm

Kotizacije nema.

Progam skupa možete pogledati ovdje.

Važni datumi:
Rok za predaju sažetaka je 22. veljače 2019. godine putem e-obrasca.
Rok za prijavu za sudjelovanje bez izlaganja:

Prijave su zatvorene zbog popunjenosti!

Više informacija o Skupu te konačni cjeloviti program bit će dostupan početkom ožujka 2019. godine na mrežnim stranicama HKD-a.