Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
zaglavlje
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)

IFLA EBLIDA NSK UNESCO
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Skupovi  //  Skupovi u zemlji  //  Informacijska pismenost u dječjim knjižnicama
Informacijska pismenost u dječjim knjižnicama

Mjesto održavanja: Zagreb, Knjižnica Medveščak, Zvonimirova 17, 31.03.2017
Organizator: Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Knjižnice grada Zagreba - Knjižnica Medveščak

Stručni skup „Informacijska pismenost u dječjim knjižnicama“ tematski će se baviti teorijskim postavkama i praktičnim metodama informacijskog opismenjavanja djece i mladih u narodnim i školskim knjižnicama, mogućnostima organizacije i provedbe programa i projekata informacijske pismenosti te dodatne edukacije odraslih koji rade s djecom.

Program će biti sastavljen od uvodnih izlaganja, razmjene dobre prakse i rasprave.

• Igor Ljubunčić, fizičar: What is the answer to life, the universe and everything?
  • izv. prof. dr. sc. Sonja Špiranec, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu: Informacijska pismenost: od funkcionalnih prema kritičkim pristupima
  • Saša Vidmar i Polonca Kavčič, Narodna knjižnica France Bevc, Nova Gorica: Rastući s e-izvorima

Primjeri dobre prakse obuhvatit će programe i projekte kojima knjižnice doprinose poučavanju i razvoju informacijske pismenosti djece i mladih.
U prostoru Knjižnice Medveščak bit će postavljena prigodna izložba na temu stručnog skupa uz popratni edukativni materijal za knjižničare.

Rok za prijavu za sudjelovanje s izlaganjem je do 13. veljače 2017. godine putem e-formulara.

Rok za prijavu nazočnosti bez izlaganja je do 24. ožujka 2017. godine putem e-formulara.

U izlaganju se valja usmjeriti na predstavljanje primjera dobre prakse kojim se želi istaknuti knjižnicu koja provodi projekte i programe u svrhu razvoja informacijske pismenosti djece i mladih, odnosno vještina prepoznavanja, procjene i korištenja informacija potrebnih u školovanju i svakodnevnom životu. Svakako treba izbjeći ponavljanje izlaganja koje je već bilo održano na bilo kojem skupu knjižničara u Hrvatskoj.

Informacije o skupu, programu i prijavi sudionika te konačni cjeloviti program bit će dostupni tijekom ožujka 2017. godine na mrežnim stranicama.

- - -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002