Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
zaglavlje
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)

IFLA EBLIDA NSK UNESCO
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Skupovi  //  Skupovi u zemlji  //  14. okrugli stol za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama

Mjesto održavanja: Zagreb, Gradska knjižnica, Starčevićev trg 6/1 06.10.2017
Organizator: HKD - Komisija za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama, HKD - Komisija za čitanje, HKD - Komisija za autorsko pravo i otvoreni pristup HKD - Komisija za narodne knjižnice
Suorganizator: Knjižnice grada

Tema okruglog stola: Nacionalna kampanja za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom “I ja želim čitati!”: postignuća i izazovi

Godinu dana nakon početka Nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom “I ja želim čitati!” bit će prikazani rezultati aktivnosti njenih sudionika. U traženju odgovora o uspješnosti Kampanje vodit će se pitanjem u kojoj mjeri su ostvareni postavljeni ciljevi.
Glavni ciljevi Kampanje su: izmjena Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03, čl. 86), bolja suradnja stručnjaka u institucijama, povećanje mreže knjižnica koje provode programe za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom, uvođenje sustavnog financiranja građe lagane za čitanje, rad na poticanju čitanja te zagovaranje Kampanje.
Na početku prvog dijela skupa voditeljica Kampanje će sumirati postignuća i izazove u njenoj provedbi. Ostala izlaganja će se baviti značajem provedbe Ugovora iz Marakeša, građe lagane za čitanje te istraživanja o disleksiji i teškoćama čitanja za uspješnost Kampanje.
Panel rasprava koja će slijediti nakon toga će okupiti izlagače iz prvog dijela skupa te predstavnike sudionika Kampanje oko pitanja u kojoj mjeri su postignuti pojedini ciljevi i kako nastaviti dalje.

U dijelu skupa posvećenom primjerima dobre prakse bit će izneseni rezultati kvantitativnih i kvalitativnih istraživanja o knjižničnim uslugama za osobe s teškoćama čitanja provedenih tijekom Kampanje te iskustva s Facebook stranicom Kampanje. O svojim aktivnostima tijekom Kampanje govorit će predstavnici vrtića, osnovnih i srednjih škola te knjižnica diljem Hrvatske.

Članovi Programskog i organizacijskog odbora su članovi i suradnici dviju Komisija koje organiziraju skup: Loris Bučević-Sanvincenti, Sanja Bunić, Sanja Frajtag, Dunja Marija Gabriel, Aleksandra Horvat, Amelia Kovačević, Željka Miščin, Maja Popović, Maela Rakočević Uvodić, Grozdana Ribičić, Ljiljana Sabljak, Dijana Sabolović-Krajina, Davorka Semenić-Premec, Karmen Zubčić Mandekić.

Za sudjelovanje na skupu ne naplaćuje se kotizacija.

Prijava na skup otvorena je od 15. rujna 2017. (petak) do 3. listopada 2017. (utorak).

Zaključci

Plakat

Formular za prijavu

Zbog popunjenosti kapaciteta dvorane u kojoj će okrugli stol biti održan - prijave su zatvorene.
- - -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002