Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
zaglavlje
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)

IFLA EBLIDA NSK UNESCO
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Skupovi  //  Skupovi u zemlji  //  Suradnja dječjih knjižnica i festivala knjiga
Suradnja dječjih knjižnica i festivala knjiga

Mjesto održavanja: Zagrebu u Knjižnica Medveščak, Zvonimirova 17 23.03.2018
Organizator: Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Knjižnice grada Zagreba - Knjižnica Medveščak

Stručni skup „Suradnja dječjih knjižnica i festivala knjiga“ bavit će se teorijskim i praktičnim aspektima poticanja čitanja i promicanja knjige i čitanja među djecom i mladima kroz suradnju i partnerstvo sa samim autorima, s posebnim naglaskom na manifestacije kao što su festivali knjiga.
Za uspješno osmišljavanje modela razvoja, poboljšanja i unaprjeđenja različitih aspekata čitalačke pismenosti u dječjim knjižnicama važni su suradnja i partnerstvo. Knjižnice suradnju s festivalima knjiga prepoznaju kao potencijal za ostvarenje svojih ciljeva, među ostalim, povezivanje knjige i mladog čitatelja. Festivali knjiga susretišta su knjiga „uživo“, autora, ilustratora, prevoditelja, nakladnika i brojnih drugih sudionika u lancu nastanka knjiga te čitatelja.
Program će biti sastavljen od uvodnih izlaganja pozvanih domaćih i stranih predavača, stručnjaka iz područja dječje književnosti, teorije književnosti, knjižničarstva i informacijskih znanosti.
Primjeri dobre prakse obuhvatit će prakse iz područja suradnje dječjih knjižnica i festivala knjiga.

Prijava mora sadržavati sljedeće podatke:

1. naziv ustanove
  2. ime, prezime i e-mail osobe/a koji će predstaviti primjer dobre prakse
  3. naslov izlaganja
  4. sažetak na hrvatskome jeziku (250 - 400 riječi, font – Times New Roman, veličina slova 12).

U izlaganju se valja usmjeriti na predstavljanje primjera dobre prakse suradnje dječjih knjižnica i festivala knjiga.
Svakako treba izbjeći ponavljanje izlaganja koje je već bilo održano na bilo kojem skupu knjižničara u Hrvatskoj.

Rok za prijavu sudjelovanja s izlaganjem e-formularom je do 9. veljače 2018. godine.

Rok za prijavu sudjelovanja bez izlaganja e-formularom je do 16. ožujka 2018. godine.

Informacije o skupu, programu i prijavi sudionika te konačni cjeloviti program bit će dostupni tijekom ožujka 2018. godine na mrežnim stranicama.

- - -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002