Branka Marijanović Jadranka Lisek

Cilj je ovog rada predočiti kompleksnost provođenja revizije knjižne građe jedne visokoškolske ustanove. Tek nakon što je 2011. godine knjižnični program Koha uspješno implementiran u knjižnično poslovanje Knjižničnog sustava Fakulteta elektrotehnike   i računarstva u Zagrebu, po prvi je put u 50 godina postojanja Središnje knjižnice Fakulteta provedena revizija monografskih publikacija u toj ustanovi. Naime knjižnični sustav FER-a čine Središnja knjižnica Fakulteta i 12 zavodskih knjižnica. Zavodske zbirke literature, kao nezaobilazan segment praćenja znanstveno-nastavne djelatnosti pojedinog zavoda, stvarane su desetljećima, dok je fond Središnje knjižnice fokusiran uglavnom na potrebe studenata. Uz raznovrsnost građe, kroz godine postojanja Fakul- teta, javlja se i problem nekoordiniranosti u nabavi, pa tako i u obradi građe, što rezul- tira izuzetno kompleksnim i dugotrajnim procesom provođenja revizije. Rad donosi pregled čitavog revizijskog postupka te daje detaljan opis programskih karakteristika knjižničnog sustava koji je omogućio provođenje istog.

Citiranje
Marijanović; B.; J. Lisek; . . Koha 2: revizija knjižne građe Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. // Vjesnik Bibliotekara Hrvatske 60, 2-3(2017) . Dostupno na: http://www.hkdrustvo.hr/vjesnik-bibliotekara-hrvatske/index.php/vbh/article/view/589/541