Naslovnica
Arhiva programa

Informacijsko dru╣tvo i EU - Novosti

5. srpnja 2007.

Program Kultura (2007. – 2013.)

Hrvatski sabor je 15. lipnja 2007. donio Zakon o potvr─Ĺivanju Memoranduma o razumijevanju izme─Ĺu Republike Hrvatske i Europske zajednice o sudjelovanju Republike Hrvatske u programu Kultura (od 2007. do 2013.) koji ima za cilj osigurati sudjelovanje Republike Hrvatske u programu Kultura i svim njegovim aktivnostima u razdoblju od 2007. do 2013. godine. Potvr─Ĺivanjem ovoga Memoranduma o razumijevanju stvara se pravni okvir za suradnju u podru─Źju kulture izme─Ĺu Europske zajednice i Republike Hrvatske na na─Źin da ─çe fizi─Źke i pravne osobe iz podru─Źja kulture mo─çi izravno sudjelovati u projektima i koristiti sredstva Europske zajednice odre─Ĺena za tu namjenu. U svrhu provedbe programa Kultura (2007. – 2013.) pri Ministarstvu kulture osnovana je Kulturna kontaktna to─Źka – KKT
(Cultural Contact Point - CCP).
Program Kultura (2007. – 2013.) okvirni je program Europske zajednice za razdoblje 2007.-2013. godine, ─Źija je provedba zapo─Źela 1. sije─Źnja 2007. godine (Decision No 1855/2006/EC of the European Parliament and of the Council of 12 December 2006 establishing the Culture Programme (2007 to 2013).
Vi┼íe o programu Kultura (2007 – 2013.) i drugim programima Europske unije u podru─Źju kulture doznajte na slu┼żbenim stranicama Izvr┼íne agencije za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA), Europskom portalu za kulturu te na mre┼żnim stranicama nacionalnih portala kulture.

Pozivi za ostvarivanje partnerstava u sklopu programa Kultura (2007. – 2013.)

Tijekom srpnja 2007. godine o─Źekuje se objavljivanje natje─Źaja za sudjelovanje u programu Europske komisije Kultura (2007. – 2013.) za 2008. godinu. Kulturna kontaktna to─Źka objavljivat ─çe pozive u projektna partnerstva zaprimljena od strane projektnih partnera iz dr┼żava ─Źlanica programa Kultura (2007.-2013.).
Svi hrvatski partneri, predlagatelji projekata, mogu se registrirati i pretra┼żivati partnere putem online baze podataka.

Vi┼íe informacija na mre┼żnoj stranici Ministarstva kulture.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog dru┼ítva raspisala tri natje─Źaja i tri poziva za iskaz interesa za suradnjom

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog dru┼ítva raspisala je 15. lipnja 2007. tri natje─Źaja za ostvarivanje financijske potpore udruga i tri poziva za iskaz interesa za suradnjom, sukladno Zakladinom Planu dodjele sredstava Nacionalne zaklade i Kalendaru objave natje─Źaja i poziva za iskaz interesa u 2007. godine.

Vi┼íe: Natje─Źaji
Pozivi za suradnju:
Istra┼żivanja
Neprofitni medijski projekti
Razvojna pomo─ç

Civilno dru┼ítvo.eu – besplatni elektroni─Źki bilten o civilnome dru┼ítvu u Europskoj uniji

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga dru┼ítva u suradnji s Institutom za me─Ĺunarodne odnose u okviru projekta "Suradnja na aktivnostima informiranja i izobrazbe o Europskoj uniji za organizacije civilnoga dru┼ítva u Republici Hrvatskoj" prire─Ĺuje vijesti o civilnom dru┼ítvu u Europskoj uniji.
Vijesti o civilnom dru┼ítvu u Europskoj uniji objavljuju se na mre┼żnoj stranici Nacionalne zaklade za razvoj civilnog dru┼ítva, a njihov sa┼żetak u elektroni─Źkom biltenu Civilno dru┼ítvo.eu.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO)

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) aktivno radi na informiranju i obrazovanju akademske zajednice i ┼íire javnosti o mogu─çnostima obrazovanja, profesionalnog usavr┼íavanja i akademske mobilnosti u Hrvatskoj i inozemstvu kao i o mogu─çnostima financijske pomo─çi za visoko obrazovanje. Na mre┼żnim stranicama Instituta mo┼żete prona─çi korisne informacije o studiranju u Europi i SAD-u, u─Źenju stranih jezika u inozemstvu, polaganju TOEFL testa, odr┼żavanju te─Źajeva, a mo┼żete i besplatno preuzeti e-publikacije vezane uz visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu.

Radionica: "Od ideje do projekta"

Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska organiziraju radionicu pod nazivom „Od ideje do projekta“ koja ─çe se odr┼żati 9. i 10. srpnja 2007., od 9:00 do 15:00 sati u Europskom domu Zagreb.
Radionica je prilago─Ĺena publici koja se prvi puta susre─çe s EU projektima, kao i onima koji su se ve─ç i sami oku┼íali u izradi projektnih prijedloga.

Program radionice FP7

Prijavnica za radionicu

Sajam stipendija 2007.

Tre─çi po redu Sajam stipendija 2007. odr┼żati ─çe se u srijedu, 24. listopada 2007. godine u Nacionalnoj i sveu─Źili┼ínoj knji┼żnici u Zagrebu, od 10 do 18 sati.
Detaljnije informacije o programu i izlaga─Źima na Sajmu stipendijama 2007. biti ─çe dostupne od srpnja 2007. godine na mre┼żnim stranicama Sajma u sklopu portala www.stipendije.info.