Naslovnica
EU portali
E-dokumenti, e-knjige, e-bilteni
Pojmovnici o EU
Pitanja i odgovori
Osnovni linkovi
Arhiva programa
Kontakt

 
 
  Seminar i radionica "Informacije o Europskoj uniji u narodnim knjižnicama"

Mjesto održavanja: Krapina, 24. listopada 2006.
Organizator: Hrvatsko knjižničarsko društvo, Knjižničarsko društvo Krapinsko-zagorske županije

Program

Rezultati evaluacije: radionica

Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s Knjižničarskim društvom Krapinsko-zagorske županije organizira radionicu u okviru programa Informacije o Europskoj uniji u narodnim knjižnicama, koji je podržala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Radionica će se održati 24. listopada 2006. u Gradskoj knjižnici Krapina, Šetalište Hrvatskog narodnog preporoda 13, 49000 Krapina (tel. 049/370-132; faks: 049/301-794) s početkom u 10 sati.

Ciljevi ovog seminara i radionice su:

  1. proširiti znanje knjižničara iz narodnih knjižnica, kao "prvih linija" kulturnog i demokratskog razvoja društva, o EU i njenim informacijskim izvorima,
  2. pružiti obrazovanje koje promiče intelektualnu inicijativu i visoke knjižničarske standarde i priprema korisnike narodnih knjižnica za život i rad u zajednici prema europskim standardima,
  3. doprinijeti razvoju narodnih  knjižnica kao informacijskih centara gdje se lokalnoj zajednici pruža obrazovanje o europskim  informacijama  i konkretne informacije o EU,
  4. poticati putem mreže narodnih knjižnica kulturu inspiracije, inovacije i hrabrost za rad na promjenama u smjeru partnerskog života u europskoj, multikulturalnoj obitelji.

Sve dodatne informacije o Programu, sadržaju radionica kao i dosadašnjem radu na Programu dostupne su na mrežnoj stranici HKD-a (http://www.hkdrustvo.hr/euinfo). Molimo Vas da pogledate mrežne stranice programa  i  informacije o ranije održanim radionicama te da pripremite pitanja za izvoditelje radionice.

Za sudionike radionice koji dolaze izvan Krapine, Hrvatsko knjižničarsko društvo će refundirati troškove putovanja autobusom ili 2. razredom vlaka na temelju računa matične knjižnice ispostavljenog HKD-u te preslike putnog naloga i karte (dokumentaciju poslati na Hrvatsko knjižničarsko društvo, Hrvatske bratske zajednice 4, 10 000 Zagreb - za Program Informacije o EU u narodnim knjižnicama).

Tijekom  radionice bit će organizirane stanke za osvježenje.
Za polaznike će biti pripremljeni dodatni edukacijski materijali u papirnatom i elektroničkom obliku i evaluacijski upitnik.

Pozivamo Vas da se uključite u rad radionice.
Molimo da sudjelovanje na radionici prijavite do 19. listopada 2006. kolegici Danici Pelko, predsjednici Knjižničarskog društva Krapinsko-zagorske županije telefonski (049/286-201; 098/706-452) ili elektroničkom poštom (dpelko@net.hr).
Srdačan pozdrav,

Danica Pelko, koordinator Programa za područje KD Krapinsko-zagorske županije