Naslovnica
EU portali
E-dokumenti, e-knjige, e-bilteni
Pojmovnici o EU
Pitanja i odgovori
Osnovni linkovi
Arhiva programa
Kontakt

 
 
  Seminar i radionica "Informacije o Europskoj uniji u narodnim knjižnicama"

Mjesto održavanja: Karlovac, 7. veljače 2007.
Organizator: Hrvatsko knjižničarsko društvo, Knjižničarsko društvo karlovačke županije

Program

Rezultati evaluacije: radionica mrene stranice

Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s Knjižničarskim društvom Karlovačke županije organizira radionicu u okviru programa Informacije o Europskoj uniji u narodnim knjižnicama, koji je podržala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Radionica će se održati 07. veljače 2007. , od 10.00 -17.00 sati u  Knjižnici "I. G. Kovačić", Knjižnica za mlade, Banjavčićeva 8, Karlovac.

Ciljevi ovog seminara i radionice su:

  1. proširiti znanje knjižničara iz narodnih knjižnica, kao "prvih linija" kulturnog i demokratskog razvoja društva, o EU i njenim informacijskim izvorima,
  2. pružiti obrazovanje koje promiče intelektualnu inicijativu i visoke knjižničarske standarde i priprema korisnike narodnih knjižnica za život i rad u zajednici prema europskim standardima,
  3. doprinijeti razvoju narodnih  knjižnica kao informacijskih centara gdje se lokalnoj zajednici pruža obrazovanje o europskim  informacijama  i konkretne informacije o EU,
  4. poticati putem mreže narodnih knjižnica kulturu inspiracije, inovacije i hrabrost za rad na promjenama u smjeru partnerskog života u europskoj, multikulturalnoj obitelji.

Na uvodna predavanja pozvani su svi knjižničari iz Karlovačke županije kao i predstavnici lokalne uprave i samouprave, dok je radionica namijenjena knjižničarima iz narodnih knjižnica.

Sve dodatne informacije o Programu, sadržaju radionica kao i dosadašnjem radu na Programu dostupne su na mrežnoj stranici HKD-a (http://www.hkdrustvo.hr/euinfo ).

Za sudionike radionice koji dolaze izvan Karlovca Hrvatsko knjižničarsko društvo će refundirati troškove putovanja autobusom ili 2. razredom vlaka na temelju računa knjižnice ili knjižničarskog društva, ispostavljenog HKD-u uz preslike putnog naloga i vozne karte.

Tijekom  radionice bit će organizirane stanke za osvježenje.
Za polaznike će biti pripremljeni dodatni edukacijski materijali u papirnatom i elektroničkom obliku i evaluacijski upitnik.

Pozivamo Vas da se uključite u rad radionice!

Molimo da sudjelovanje na radionici prijavite do 05. veljače 2006. Dubravki Vaštuka na tel: 047/412-377 ili e-mail: dvastuka@gkka.hr.