Naslovnica
EU portali
E-dokumenti, e-knjige, e-bilteni
Pojmovnici o EU
Pitanja i odgovori
Osnovni linkovi
Arhiva programa
Kontakt

 
 
  Seminar i radionica "Informacije o Europskoj uniji u narodnim knjižnicama"

Mjesto održavanja: Požega, 28. veljače 2007.
Organizator: Hrvatsko knjižničarsko društvo, Matična služba Požeško-slavonske županije

Program

Rezultati evaluacije: radionica mrene stranice

Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s Matičnom službom Požeško-slavonske županije organizira radionicu u okviru programa Informacije o Europskoj uniji u narodnim knjižnicama, koji je podržala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Radionica će se održati 28. veljače 2007., od 10.30 -17.30 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici, Antuna Kanižlića 1, 34 000 Požega.

Ciljevi ovog seminara i radionice su:

  1. proširiti znanje knjižničara iz narodnih knjižnica, kao "prvih linija" kulturnog i demokratskog razvoja društva, o EU i njenim informacijskim izvorima,
  2. pružiti obrazovanje koje promiče intelektualnu inicijativu i visoke knjižničarske standarde i priprema korisnike narodnih knjižnica za život i rad u zajednici prema europskim standardima,
  3. doprinijeti razvoju narodnih  knjižnica kao informacijskih centara gdje se lokalnoj zajednici pruža obrazovanje o europskim  informacijama  i konkretne informacije o EU,
  4. poticati putem mreže narodnih knjižnica kulturu inspiracije, inovacije i hrabrost za rad na promjenama u smjeru partnerskog života u europskoj, multikulturalnoj obitelji.

Na uvodna predavanja pozvani su svi knjižničari iz Požeško-slavonske županije kao i predstavnici lokalne uprave i samouprave, dok je radionica namijenjena knjižničarima iz narodnih knjižnica.

Sve dodatne informacije o Programu, sadržaju radionica kao i dosadašnjem radu na Programu dostupne su na mrežnoj stranici HKD-a (http://www.hkdrustvo.hr/euinfo ).

Za sudionike radionice koji dolaze izvan Požege Hrvatsko knjižničarsko društvo će refundirati troškove putovanja autobusom ili 2. razredom vlaka na temelju računa knjižnice ili knjižničarskog društva, ispostavljenog HKD-u uz preslike putnog naloga i vozne karte.

Tijekom  radionice bit će organizirane stanke za osvježenje.
Za polaznike će biti pripremljeni dodatni edukacijski materijali u papirnatom i elektroničkom obliku i evaluacijski upitnik.

Pozivamo Vas da se uključite u rad radionice!

Molimo da sudjelovanje na radionici prijavite do 26. veljače 2006. Branku Šimunoviću na tel.: 034/273-251 ili e-mail: branko@gkpz.hr.