Naslovnica
EU portali
E-dokumenti, e-knjige, e-bilteni
Pojmovnici o EU
Pitanja i odgovori
Osnovni linkovi
Arhiva programa
Kontakt

 
 
  Seminar i radionica "Informacije o Europskoj uniji u narodnim knjižnicama"

Mjesto održavanja: Vinkovci, 14. ožujka 2007.
Organizator: Hrvatsko knjižničarsko društvo, Matična služba Vukovarsko-srijemske županije

Program

Rezultati evaluacije: radionica mrene stranice

Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s Matičnom službom Vukovarsko-srijemske županije i Gradskom knjižnicom i čitaonicom Vinkovci organizira radionicu u okviru programa Informacije o Europskoj uniji u narodnim knjižnicama, koji je podržala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Radionica će se održati 14. ožujka 2007., od 10.00 -17.00 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci, Gundulićeva 6.
Ciljevi ove radionice su:

  1. proširiti znanje knjižničara iz narodnih knjižnica, kao "prvih linija" kulturnog i demokratskog razvoja društva, o EU i njenim informacijskim izvorima,
  2. pružiti obrazovanje koje promiče intelektualnu inicijativu i visoke knjižničarske standarde i priprema korisnike narodnih knjižnica za život i rad u zajednici prema europskim standardima,
  3. doprinijeti razvoju narodnih  knjižnica kao informacijskih centara gdje se lokalnoj zajednici pruža obrazovanje o europskim  informacijama  i konkretne informacije o EU,
  4. poticati putem mreže narodnih knjižnica kulturu inspiracije, inovacije i hrabrost za rad na promjenama u smjeru partnerskog života u europskoj, multikulturalnoj obitelji.

Na uvodna predavanja pozvani su svi knjižničari iz Vukovarsko-srijemske županije kao i predstavnici lokalne uprave i samouprave, dok je radionica namijenjena knjižničarima iz narodnih knjižnica.

Sve dodatne informacije o Programu, sadržaju radionica kao i dosadašnjem radu na Programu dostupne su na mrežnoj stranici HKD-a (http://www.hkdrustvo.hr/euinfo ).

Za sudionike radionice iz narodnih knjižnica koji dolaze izvan Vinkovaca, Hrvatsko knjižničarsko društvo će refundirati troškove putovanja autobusom ili 2. razredom vlaka na temelju računa knjižnice ili knjižničarskog društva, ispostavljenog HKD-u (uz preslike putnog naloga i vozne karte).

Tijekom  radionice bit će organizirane stanke za osvježenje.
Za polaznike će biti pripremljeni dodatni edukacijski materijali u papirnatom i elektroničkom obliku te evaluacijski upitnici.

Pozivamo Vas da se uključite u rad radionice!

Molimo da sudjelovanje na radionici prijavite do 13. ožujka 2007. Ivi Pezer na tel.: 032/334 109 ili e-mail: iva@gkvk.hr;