Naslovnica
EU portali
E-dokumenti, e-knjige, e-bilteni
Pojmovnici o EU
Pitanja i odgovori
Osnovni linkovi
Arhiva programa
Kontakt

 
 
  Seminar i radionica "Informacije o Europskoj uniji u narodnim knjižnicama"

Mjesto održavanja: Zadar, 2. lipnja 2005.
Organizator: Hrvatsko knjižničarsko društvo, Društvo knjižničara Zadar

Program

Rezultati evaluacije: radionica mrene stranice

Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s Društvom knjižničara Zadar organizira radionicu u okviru programa Informacije o Europskoj uniji u narodnim knjižnicama, koji je podržala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Radionica će se održati 2. lipnja 2005. u Gradskoj knjižnici u Zadru (Stjepana Radića 11b) od 9 do16h.

Ciljevi ovog seminara i radionice su:

  1. proširiti znanje knjižničara iz narodnih knjižnica, kao "prvih linija" kulturnog i demokratskog razvoja društva, o EU i njenim informacijskim izvorima,
  2. pružiti obrazovanje koje promiče intelektualnu inicijativu i visoke knjižničarske standarde i priprema korisnike narodnih knjižnica za život i rad u zajednici prema europskim standardima,
  3. doprinijeti razvoju narodnih knjižnica kao informacijskih centara gdje se lokalnoj zajednici pruža obrazovanje o europskim informacijama i konkretne informacije o EU,
  4. poticati putem mreže narodnih knjižnica kulturu inspiracije, inovacije i hrabrost za rad na promjenama u smjeru partnerskog života u europskoj, multikulturalnoj obitelji.

Sve dodatne informacije o Programu, sadržaju radionica kao i dosadašnjem radu na Programu dostupne su na mrežnoj stranici HKD-a (http://www.hkdrustvo.hr/euinfo).

Za sudionike radionice koji dolaze izvan Zadra refundirat će se troškovi putovanja autobusom ili 2. razredom vlaka na temelju preslike putnog naloga i originalne karte.

Pozivamo Vas da se uključite u rad radionice!

Molimo da sudjelovanje na radionici prijavite do 23. svibnja 2005. Martini Dragija-Ivanović koordinatorici Programa u Zadru telefonski (301-120) ili elektroničkom poštom (mdragija@gkzd.hr).

Galerija