Naslovnica
EU portali
E-dokumenti, e-knjige, e-bilteni
Pojmovnici o EU
Pitanja i odgovori
Osnovni linkovi
Arhiva programa
Kontakt

 
 
  Seminar i radionica "Informacije o Europskoj uniji u narodnim knjižnicama"

Mjesto održavanja: Bjelovar, 8. ožujka 2006.
Organizator: Hrvatsko knjižničarsko društvo, Knjižničarsko društvo Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja

Program

Rezultati evaluacije: radionica mrene stranice

Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s Knjižničarskim društvom Bilogore, Podravine I Kalničkog prigorja organizira radionicu u okviru programa Informacije o Europskoj uniji u narodnim knjižnicama, koji je podržala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Radionica će se održati 8. ožujka 2006. u Narodnoj knjižnici "Petar Preradović" u Bjelovaru, Trg Eugena Kvaternika 11 od 9,30 do 16h.

Ciljevi ovog seminara i radionice su:

  1. proširiti znanje knjižničara iz narodnih knjižnica, kao "prvih linija" kulturnog i demokratskog razvoja društva, o EU i njenim informacijskim izvorima,
  2. pružiti obrazovanje koje promiče intelektualnu inicijativu i visoke knjižničarske standarde i priprema korisnike narodnih knjižnica za život i rad u zajednici prema europskim standardima,
  3. doprinijeti razvoju narodnih  knjižnica kao informacijskih centara gdje se lokalnoj zajednici pruža obrazovanje o europskim  informacijama  i konkretne informacije o EU,
  4. poticati putem mreže narodnih knjižnica kulturu inspiracije, inovacije i hrabrost za rad na promjenama u smjeru partnerskog života u europskoj, multikulturalnoj obitelji.

Sve dodatne informacije o Programu, sadržaju radionica kao i dosadašnjem radu na Programu dostupne su na mrežnoj stranici HKD-a (http://www.hkdrustvo.hr/euinfo ).

Za sudionike radionice koji dolaze izvan Bjelovara Hrvatsko knjižničarskoo društvo će refundirati troškove putovanja autobusom ili 2. razredom vlaka na temelju preslike putnog naloga i karte.

Pozivamo Vas da se uključite u rad radionice!

Molimo da sudjelovanje na radionici prijavite do 1. ožujka 2006. kolegi Iliji Pejiću koordinatoru Programa za područje DK Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja telefonski (242-623) ili elektroničkom poštom (ilija.pejic@bjelovar.com).

Galerija