naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

<< natrag   

Obavijesti


Niz Hrvatsko knjižničarstvo – javni poziv  (objavljeno: 16.01.2014)

Niz Hrvatsko knjižničarstvo Hrvatskoga knjižničarskog društva pokrenut je 2011. godine s ciljem objavljivanja kvalitetnih znanstvenih knjiga koje obrađuju teme iz svih područja knjižničarstva, a od posebnog su kulturnog i znanstvenog interesa za Hrvatsku. Do sada su u nizu objavljene dvije knjige.
Uredništvo rukopise odabire na temelju dvije nezavisne i nepristrane recenzije. U obzir za objavljivanje dolaze obranjene disertacije, ali i rukopisi koji svojom koncepcijom i metodologijom istraživanja zadovoljavaju visoku razinu izvornog znanstvenog rada. Istraživanja obrađena u predanim rukopisima ne smiju biti starija od dvije godine u trenutku predaje.
Pozivamo članove hrvatske knjižničarske zajednice da šalju svoje rukopise na adresu hkd@hkdrustvo.hr s naznakom Za niz Hrvatsko knjižničarstvo.


Dodjela nagrada najboljim studentima bibliotekarstva Sveučilišta u Zagrebu  (objavljeno: 13.01.2014)

Zaklada Dr. Ljerka Markić-Čučuković, koja djeluje pri Katedri za bibliotekarstvo   Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskoga fakulteta   Sveučilišta u Zagrebu i ove godine nagrađuje najbolje studente diplomskog   studija informacijskih znanosti smjera bibliotekarstvo.
Za izniman uspjeh na studiju i aktivno sudjelovanje u pojedinim projektima   Odsjeka ove su godine nagrađeni studenti Denis Kos i Jagoda Mesić.
Studentima će nagrada za akad. godinu 2012./13. biti uručena u utorak, 14.   siječnja 2014. u 12 sati u Vijećnici Filozofskoga fakulteta u Zagrebu.


61. broj HKD novosti  (objavljeno: 13.01.2014)

Objavljen je prosinački broj HKD Novosti. Klasičnome pregledu po člancima možete pristupiti na adresi: http://hkdrustvo.hr/hkdnovosti/.
U temi broja možete pročitati nekoliko tekstova o položaju visokoškolskih knjižnica, a u drugom tematskom bloku tekstove o Knjižnicama grada Zagreba.


Čestitka!  (objavljeno: 23.12.2013)

Hrvatsko knjižničarsko društvo želi Vam sretan Božić i sretnu i uspješnu novu 2014. godinu!


Danska agencija za kulturu: programski alat za narodne knjižnice  (objavljeno: 23.12.2013)

The Danish Agency for Culture has published its model programme for public libraries, a toolkit for library design in the digital age that anyone can use. It is divided into three themes: The Changing Public Libraries, Design Challenges and Cases for Inspiration. Here’s the English version of the site.
Http://modelprogrammer.kulturstyrelsen.dk/en/


NSK je postala članicom Virtual International Authority File (VIAF)  (objavljeno: 18.12.2013)

Normativna baza Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu postala je dijelom virtualnoga skupnog kataloga VIAF. Projekt virtualnog povezivanja nacionalnih normativnih podataka za osobe, korporativna tijela i geografske nazive u jedinstvenu normativnu bazu (VIAF - Virtual International Authority File) u suradnji s OCLC-om započele su 2003. godine Kongresna knjižnica i Njemačka nacionalna knjižnica. Cilj je ove zajedničke inicijative uključivanje normativnih podataka različitih knjižnica u besplatnu javno dostupnu uslugu na webu koja pospješuje identificiranje, prikaz i provođenje normativnog nadzora u lokalnim katalozima i time pridonosi unapređenju bibliografske kontrole.
Normativna baza podataka NSK od 16. prosinca 2013. dostupna je online na http://viaf.org.

(opširnije)

Stručni skup 'Zgrade, prostori i oprema dječjih knjižnica i knjižnica za mlade'  (objavljeno: 17.12.2013)

Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež HKD-a i Knjižnice grada Zagreba – Knjižnica Medveščak organiziraju stručni skup 'Zgrade, prostori i oprema dječjih knjižnica i knjižnica za mlade'.
Skup će se održati u petak, 28. ožujka 2014. u Zagrebu u Knjižnici Medveščak, Zvonimirova 17.


Novi zbornik u izdanju HKD-a  (objavljeno: 11.12.2013)

U nizu Izdanja Hrvatskoga knjižničarskog društva objavljen je novi zbornik radova s 12. okruglog stola o slobodnom pristupu informacijama na temu Društvene mreže i knjižnice.
Novi zbornik radova, kao i ostale publikacije u izdanju HKD-a, možete
naručiti ovdje.


Knjižničari sviraju  (objavljeno: 09.12.2013)

Uz dan Knjižnica grada Zagreba i 10. obljetnicu KGZ benda pozivamo Vas na koncert u utorak, 10. prosinca 2013. u 20 sati, Sax, Palmotićeva 22/2

Veselimo se zajedničkom druženju!
Ulaz slobodan

(opširnije)

Novi zbornik u izdanju HKD-a  (objavljeno: 06.12.2013)

U nizu Izdanja Hrvatskoga knjižničarskog društva objavljen je novi zbornik radova sa 16. seminara Arhivi, knjižnice muzeji s temom: mogućnosti suradnje u okruženju globalne informacijske strukture.
Novi zbornik radova, kao i ostale publikacije u izdanju HKD-a, možete naručiti na http://www.hkdrustvo.hr/izdanja/drustvena/
 


<< prethodna stranica | 61-70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81-90 | 91-100 | 101-102 | sljedeća stranica >>