naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

<< natrag   

Obavijesti


Pitajte sadržajnog analitičara  (objavljeno: 21.10.2013)

Komisija za klasifikaciju i predmetno označivanje Hrvatskoga knjižničarskog društva pokreće online uslugu pod nazivom Pitajte sadržajnog analitičara. Namjera je članova Komisije da svojim savjetima pomognu kolegicama i kolegama u rješavanju pitanja iz područja sadržajne obrade, neovisno o vrsti knjižnice. Pozivamo sve zainteresirane da u testnom razdoblju (studeni-prosinac 2013.) pošalju svoje upite i komentare i tako pridonesu poboljšanju usluge. Usluga u pravom smislu kreće s radom u siječnju 2014. (opširnije)


Dan hrvatskih knjižnica  (objavljeno: 21.10.2013)

Hrvatsko knjižničarsko društvo poziva ravnatelje i voditelje knjižnica te kolege knjižničare da se i ove godine uključe u obilježavanje Dana hrvatskih knjižnica, 11. studenoga 2013., te da prijave svoje programe putem dostupne prijavnice i preuzmu prigodni plakat Dana hrvatskih knjižnica.
U sklopu središnje svečanosti obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica, u ponedjeljak, 11. studenoga 2013., Hrvatsko knjižničarsko društvo dodijelit će priznanje „Knjižnica godine“ Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica. (opširnije)
 


Predstavljanje zbornika Druga prilika: izazovi i perspektive u radu s beskućnicima  (objavljeno: 16.10.2013)

utorak, 22. listopada 2013. godine u 13,30 sati pozvani ste na predstavljanje zbornika radova Druga prilika: izazovi i perspektive u radu s beskućnicima. Zbornik je nastao kao rezultat projekta Knjigom do krova. Predstavljanje će se održati u Multimedijalnoj dvorani Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice Starčevićev trg 4, Zagreb.
Opširnije


60. broj HKD Novosti  (objavljeno: 15.10.2013)

Objavljen je listopadski broj HKD Novosti. Datoteku u pdf-u možete preuzeti s adrese http://www.hkdrustvo.hr/datoteke/1555, a klasičnome pregledu po člancima možete pristupiti na adresi: http://hkdrustvo.hr/hkdnovosti/.
Tema broja jest Europska unija - institucije, projekti, manjine.
Svi ste pozvani na suradnju, a tekstovi za prosinački broj primaju se do kraja studenog mjeseca.


39. skupština Hrvatskoga knjižničarskog društva: prijave izlaganja  (objavljeno: 14.10.2013)

39. skupština Hrvatskoga knjižničarskog društva održati će se u Splitu 15. - 18. listopada 2014. godine. Pozivaju se svi zainteresirani da svoje prijave za  izlaganje, poster ili radionicu obave do 31. ožujka 2014. godine putem predviđenog obrasca.
opširnije


Novi naslov u nizu Elektronička izdanja HKD-a  (objavljeno: 09.10.2013)

U nizu Elektronička izdanja HKD-a objavljena je publikacija Pojmovnik stručnih izraza i definicija Sekcije za knjižnične usluge za osobe s posebnim potrebama. To je prijevod djela Library Services to People with Special Needs Section - Glossary of Terms and Definitions autorice Nancy Mary Panella.


Priznanje „Knjižnica godine“ za 2013.g. Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica  (objavljeno: 09.10.2013)

Hrvatsko knjižničarsko društvo prigodom obilježavanja 11. studenoga, Dana hrvatskih knjižnica, dodjeljuje godišnje priznanje „Knjižnica godine“ u svrhu poticanja inovativnosti, kreativnosti i kvalitete rada svih hrvatskih knjižnica.
Temeljem javnog poziva primljene su sljedeće prijave: Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ Šibenik, Sveučilišna knjižnica Rijeka, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica, Gradska knjižnica „Don Mihovil Pavlinović“ Imotski, Knjižnica Instituta "Ruđer Bošković" Zagreb, Gradska knjižnica Solin, Gradska knjižnica Ivana Gorana Kovačića Karlovac.
Povjerenstvo za dodjelu Priznanja jednoglasno predlaže da se priznanje „Knjižnica godine“ 2013. godine dodijeli Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ u Koprivnici, a biti će uručeno 11. studenoga 2013. g. na Dan hrvatskih knjižnica.

(opširnije)

Međunarodni stručni skup Knjižnica središte grada  (objavljeno: 04.10.2013)

Narodna knjižnica Vlado Gotovac Sisak organizira Međunarodni stručni skup Knjižnica središte grada: jednake mogućnosti za sve korisnike.
Skup je namijenjen knjižničarima narodnih knjižnica iz Republike Hrvatske i inozemstva, a bit će održan u Sisku, 21. i 22. studenog 2013., uz potporu Ministarstva kulture i Grada Siska.
program i prijave


Natjecanje u čitanju naglas  (objavljeno: 02.10.2013)

Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskoga knjižničarskog društva i Narodna knjižnica i čitaonica "Vlado Gotovac" Sisak provest će akciju "Natjecanje u čitanju naglas" koje se organizira u okviru Europske godine čitanja naglas pod geslom „Čitajmo naglas, čitajmo zajedno“.
Akcija će se odvijati u narodnim knjižnicama Republike Hrvatske, a finalno natjecanje održat će se 13. studenog 2013. na Interliberu.
Pravila natjecanja i druge informacije možete saznati na mrežnim stranicama Mjeseca hrvatske knjige.
 


FCIL Schaffer Grant for Foreign Law Librarians - poziv  (objavljeno: 02.10.2013)

FCIL (Foreign, Comparative and International Law) Special Interest Section of the American Association of Law Libraries (AALL), objavio je poziv za dodjelu potpore Schaffer Grant for Foreign Law Librarians.
Rok za prijavu je 30. studenog 2013. godine.

(opširnije)

<< prethodna stranica | 61-70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81-90 | 91-100 | 101-102 | sljedeća stranica >>