naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

<< natrag   

Obavijesti


Tematski broj VBH - poziv autorima!  (objavljeno: 01.08.2013)

Komisija za klasifikaciju i predmetno označivanje poziva sve zainteresirane autore da objave svoje radove u Vjesniku bibliotekara Hrvatske, br. 1 (2014), koji će kao tematski broj u cijelosti biti posvećen sadržajnoj obradi. Radovi mogu sadržavati teme iz prakse predmetne obrade i klasifikacije u svim vrstama knjižnica, kao i znanstveno-teoretska promišljanja.
Rok za slanje radova je 31. prosinca 2013. na adresu Uredništva VBH.


Poziv na javnu raspravu o prijedlogu Standarda za školske knjižnice  (objavljeno: 17.07.2013)

Pozivamo stručnu knjižničarsku zajednicu te ostale zainteresirane da svojim primjedbama i prijedlozima pridonesu da novi Standard za školske knjižnice bude primjeren podzakonski akt koji će pružiti smjernice i biti oslonac daljnjem razvoju školskih knjižnica u sljedećem petogodišnjem razdoblju.

Prijedlog novoga Standarda za školske knjižnice dostupan je za javnu raspravu na internetskim stranicama Hrvatskoga knjižničarskog društva, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Hrvatske udruge školskih knjižničara i Hrvatske mreže školskih knjižničara.

Primjedbe i prijedlozi mogu se do 15. rujna 2013. dostaviti elektroničkom poštom na adresu koordinatorice Povjerenstva Veronike Čelić-Tica, vcelic@nsk.hr.

Prijedlog novog standarda
Opširnije


EBLIDA-ina dobrodošlica  (objavljeno: 01.07.2013)

Predsjednik EBLIDA-e, Klaus-Peter Böttger uputio je sljedeću poruku dobrodošlice predsjednici HKD-a Marijani Mišetić i HKD-u.

Dear Marijana, dear Croatian Library Association,
Congratulations to your midnightparty for entering the EU. I hope that all
your expectations and hopes will fulfill. EBLIDA will support you, will
lobby and work hard for the interests of libraries and librarians.
With best regards
Klaus-Peter Böttger


59. broj HKD Novosti  (objavljeno: 28.06.2013)

Objavljen je lipanjski broj HKD Novosti. Datoteku u pdf-u možete skinuti s adrese http://hkdrustvo.hr/datoteke/1543. Snalaženje unutar dokumenta olakšano je poveznicama koje vode na članke i sadržaj, a klasičnome pregledu po člancima možete pristupiti na staroj adresi:
http://hkdrustvo.hr/hkdnovosti/.
Izlazak sljedećeg broja planira se u rujnu 2013., a tema broja biti će Europska unija (institucije, europski projekti, zakonodavstvo, manjine). Tekstovi se primaju do 31. kolovoza 2013. Pozivamo vas da se javite s idejama, komentarima, prijedlozima i, naravno, s tekstovima.


Novi web Zagrebačkog knjižničarskog društva  (objavljeno: 28.06.2013)

Nakon trinaest godina dizajn web stranica mrežnog sjedišta Zagrebačkog knjižničarskog društva (www.zkd.hr) je osuvremenjen. Taj posao povjeren je web studiju Ador, profesionalcima koji na ovom području djeluju od 1996. godine. Novi web je prilagođen i za rad na mobilnim uređajima (tablet računala i smartphone). Sadrži online prijavnicu za članstvo, aktivno sučelje i CMS sustav. Uz novo mrežno sjedište pokrenuli smo Facebook, Google+ i Youtube stranice Društva te Twitter profil sa željom da sve nove usluge pomognu u boljoj i učinkovitijoj stručnoj komunikaciji kao i ažurnom obavještavanju članstva o novim događanjima!
Predsjednica ZKD-a Katja Matković Mikulčić srdačno pozdravlja te poziva na suradnju u časopisu Novi uvez kao i na praćenje novosti ZKD i na društvenim mrežama!
 


IFLA – results of the elections 2013  (objavljeno: 12.06.2013)

IFLA je objavila rezultate izbora za predsjednika i članove Upravnog odbora za iduće mandatno razdoblje. Za novu predsjednicu izabrana je Donna Scheeder.
Detaljnije o predsjednici i članovima Upravnog odbora
 


Novo izdanje HKD-a  (objavljeno: 07.06.2013)

U nizu Hrvatsko knjižničarstvo Hrvatskog knjižničarskog društva objavljena je knjiga Alke Stropnik Knjižnica za nove generacije: virtualni sadržaji i usluge za mlade. Knjigu možete naručiti ovdje.


Ljeto na Strossu s KGZ bandom  (objavljeno: 06.06.2013)

Tradicionalno, u sklopu manifestacije Ljeto na Stossu, i ove godine nastupit će  KGZ band u ponedjeljak, 10. lipnja u 21 sat u Zagrebu na Strossmayerovom šetalištu. Pozvani su svi koji vole dobru glazbu.

Sastav ove godine bilježi desetu obljetnicu pa će nas tim povodom možda dodatno razveseliti. Od osam članova šest su naše kolegice i kolege i otvoreni su za povremeno sudjelovanje ostalih knjižničara koji za to iskažu želju i mogućnosti. "Prišapnuo" voditelj sastava Željko Vrbanc:)) 


Stručni skup "Knjižnica ukorak s potrebama mladih" u Karlovcu  (objavljeno: 06.06.2013)

Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" Karlovac obilježava desetu godišnjicu otvaranja dislociranog odjela Knjižnice za mlade i tim povodom organizira stručni skup pod nazivom "Knjižnica ukorak s potrebama mladih". Skup će se održati u utorak, 11. lipnja 2013. godine.
Pozivnica i program


Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja 'Knjižnica godine'  (objavljeno: 31.05.2013)

 Hrvatsko knjižničarsko društvo objavljuje javni poziv za dodjelu godišnjeg priznanja 'Knjižnica godine'.
Rok za prijavu je 21. lipnja 2013. godine.

(opširnije)

<< prethodna stranica | 61-70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81-90 | 91-100 | 101-104 | sljedeća stranica >>