naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

<< natrag   

Obavijesti


Čitaj mi!  (objavljeno: 11.04.2013)

U Hrvatskoj je pokrenuta prva nacionalna kampanja "Čitaj mi!", posvećena poticanju čitanja naglas djeci od rođenja. Kampanju pokreću Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskoga knjižničarskog društva, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i UNICEF Hrvatska, pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih. Pozivaju se narodne knjižnice da se pridruže kampanji i organiziraju pričaonice za najmlađu djecu i njihove roditelje pod nazivom "Čitam ti priču".

(opširnije)

11. okrugli stol o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj i 5. festival hrvatskih bibliobusa  (objavljeno: 10.04.2013)

Komisija za pokretne knjižnice HKD-a u suradnji s Komisijom za narodne knjižnice i Društvom knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja te Knjižnicom i čitaonicom "Fran Galović" Koprivnica organizira u petak, 19.4.2013. u Koprivnici 11. okrugli stol o pokretnim knjižnicama i 5. festival hrvatskih bibliobusa pod nazivom "Mi imamo svoj bibliobus! A vi?". program i prijave
 


Stručno putovanje knjižničara: Marseille i Provansa  (objavljeno: 03.04.2013)

Zagrebačko knjižničarsko društvo organizira stručno putovanje u Grad kulture Marseille i u Provansu od 29.5.-2.6.2013. godine . U okviru stručnog putovanja planiran je posjet Sveučilišnoj knjižnici Marseille te Gradskoj knjižnici Marseille.
(opširnije)


Sveučilišna knjižnica Rijeka - javni poziv za stručno osposobljavanje  (objavljeno: 03.04.2013)

U okviru programa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje „Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa“, Sveučilišna knjižnica Rijeka objavila je javni poziv za prijam dva polaznika stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa.
(tekst Poziva)


Ministarstvo kulture - savjetovanje sa zainteresiranom javnošću  (objavljeno: 03.04.2013)

Ministarsvtvo kulture Republike Hrvatske otvorilo je internetsko savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu pravilnika o dopunama Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi. Savjetovanje je otvoreno od 28. ožujka do 3. travnja 2013. godine. Sugestije i prijedlozi mogu se uputiti putem obrasca na adresu: javna.rasprava-pravilnik@min-kulture.hr
(opširnije)


NSK se pridružila projektu Europeana novine  (objavljeno: 20.03.2013)

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu odabrana je uz 10 europskih knjižnica kao pridruženi suradnik projekta Europeana novine (Europeana Newspapers). Projekt Europeana novine utemeljila je u veljači 2012. godine skupina 18 europskih ustanova kako bi se tijekom tri godine na portalu Europeana osigurao pristup do 18 milijuna stranica novina. Stare hrvatske novine i časopisi postat će dio velikog europskog projekta.

(opširnije)

9. savjetovanje za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj  (objavljeno: 13.03.2013)

Matična služba za narodne knjižnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Gradska knjižnica Zadar pozivaju sve zainteresirane na 9. savjetovanje za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj s temom Narodne knjižnice kao treći prostor. Svrha je Savjetovanja upozoriti na promjenu tradicionalne uloge i društvenoga položaja narodnih knjižnica, kao i njihovu preobrazbu u suvremeni prostor i mjesto društvenoga života zajednice koji pridonosi kvaliteti življenja i promiče društvenu koheziju.
Savjetovanje će se održati u Zadru od 9. do 11. listopada 2013. godine, a zainteresirani svoja izlaganja mogu prijaviti do 15. travnja 2013. godine na e-adresu savjetovanje@nsk.hr.

(opširnije)

Međunarodna nagrada Knjižnici i čitaonici "Fran Galović" Koprivnica  (objavljeno: 12.03.2013)

Knjižnica i čitaonica "Fran Galović" Koprivnica jedna je od dobitnica nagrade na međunarodnom natječaju što ga u području inovativnih programa narodnih knjižnica provodi neprofitna organizacija "Elektroničke informacije za knjižnice" (Electronic Information for Libraries, eIFL/PLIP). Knjižnica i čitaonica "Fran Galović" Koprivnica nagrađena je za svoj program socijalne inkluzije romske djece i mladih.

(opširnije)

Stručni skup 'Dječja knjižnica dostupna svima'  (objavljeno: 11.03.2013)

Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Knjižnice grada Zagreba - Knjižnica Medveščak organiziraju stručni skup pod nazivom 'Dječja knjižnica dostupna svima' koji će se održati 22.03.2013. u Knjižnici Medveščak, Zagreb, Trg žrtava fašizma 7. (opširnije)


11. okrugli stol o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj i 5. festival hrvatskih bibliobusa  (objavljeno: 08.03.2013)

Komisija za pokretne knjižnice HKD-a u suradnji s Komisijom za narodne knjižnice i Društvom knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja te Knjižnicom i čitaonicom "Fran Galović" Koprivnica kao domaćinom organizira u petak, 19.4.2013. u Koprivnici 11. okrugli stol o pokretnim knjižnicama i 5. festival hrvatskih bibliobusa pod nazivom "Mi imamo svoj bibliobus! A vi?" Na ovom stručnom skupu s međunarodnim sudjelovanjem najavljeni su, osim domaćih, i zanimljivi predavači i gosti iz Portugala, Slovenije, Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine, a na festivalu bibliobusa bit će predstavljeno desetak bibliobusa s raznih strana Hrvatske. program i prijave


<< prethodna stranica | 61-70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81-90 | 91-100 | 101-104 | sljedeća stranica >>