naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

<< natrag   

Međunarodni stručni skup Službene publikacije i državne informacije u knjižnicama Republike Hrvatske (07.05.2012)

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira Međunarodni stručni skup Službene publikacije i državne informacije u knjižnicama Republike Hrvatske. Skup će se, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, održati 24. i 25. svibnja 2012. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, koja je ujedno i njegov suorganizator.

Skup je namijenjen knjižničarima narodnih, školskih, visokoškolskih, sveučilišnih i specijalnih knjižnica koje su zakonski obvezne izgrađivati fondove službenih publikacija ili to čine sukladno ciljevima knjižnice i potrebama svojih korisnika. Program čine pozvana izlaganja stranih i domaćih stručnjaka, radionice i raspravu sudionika, na Međunarodnom stručnom skupu Službene publikacije i državne informacije u knjižnicama Republike Hrvatske razmotrit će se zakonodavni položaj službenih publikacija i praksa knjižnica u Republici Hrvatskoj kao i državama regije, a po završetku skupa objavit će se zbornik radova.

Ciljevi stručnog skupa su:
- proširiti znanje knjižničara o službenim publikacijama,
- unaprijediti uslugu knjižnica na izvorima i dostupnosti službenih publikacija,
- pružiti potporu knjižničarima za promicanje intelektualne inicijative u provođenju visokih knjižničarskih normi i pripremi korisnika za život i rad u zajednici prema europskim i svjetskim normama – promicanje vrijednosti političke kulture,
- doprinijeti razvoju knjižnica kao informacijskih središta gdje se lokalnoj zajednici pruža obrazovanje o službenim publikacijama i državnim informacijama općenito te konkretne informacije o pojedinim regijama Republike Hrvatske te
- poticati političku kulturu putem mreže knjižnica, inovacija i sposobnosti prepoznavanja službenih publikacija u funkciji jačanja svijesti o njihovoj važnosti za pojedinca i zajednicu.

Kotizacija za sudjelovanje na Skupu iznosi 150,00 kuna s uključenim PDV-om. Uključuje sudjelovanje na Skupu i stručne materijale.

Više informacija o Skupu, kao i obrazac prijave, možete pronaći na mrežnim stranicama www.nsk.hr/skup_Pula