naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

<< natrag   

Druga prilika: izazovi i prespektive u radu s beskućnicima (17.05.2012)

Pod nazivom Druga prilika: izazovi i prespektive u radu s beskućnicima u četvrtak 31. svibnja 2012. godine u 10,00 sati na Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice, Starčevićev trg 4 održat će se stručni skup o problemu beskućništva.
Knjižnice grada Zagreba u suradnji s Rehabilitacijskim centrom za stres i traumu okupljaju stručnjake iz različitih područja kako bi se razmijenila znanja, iskustva i ideje za poboljšanje socijalnih usluga u zajednici namijenjenih beskućnicima i osobama u riziku od beskućništva.

Skup se održava u sklopu projekta Knjigom do krova: mreža knjižnica za osnaživanje beskućnika. Projekt obuhvaća radionice informatičke i informacijske pismenosti uz radionice psihosocijalne podrške, koje se održavaju u prenoćištu Kosnica i Gradskoj knjižnici za beskućnike iz drugih prenoćišta. Projekt je podržala međunarodna neprofitna organizacije EIFL, koju među ostalima financira i Zaklada Bill i Melinda Gates.

Predavači na skupu su:
doc. dr. sc. Olja Družić Ljubotina, Pravni fakultet - Studij socijalnog rada
Štefica Karačić, privremena ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb
Romana Galić, pomoćnica pročelnice za socijalnu zaštitu, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba
Zvonko Mlinar, pomoćnik ravnatelja Crvenog križa
Dragana Knezić, Rehabilitacijski centar za stres i traumu
Marina Majetić, Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Višnja Pavlović, Volonterski centar Zagreb
Josip Kramar, Udruga Ulični Suputnik
Tanja Peraković, Lucija Čolak, Pravna klinika Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Sanja Bunić, Janja Maras, Knjižnice grada Zagreba

Molimo Vas da svoje sudjelovanje na skupu potvrdite elektroničkom poštom na adresu kristina.prusec@kgz.hr do 28. svibnja 2012. godine.