naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

<< natrag   

Drugi poziv na e-skup Inovativna dječja knjižnica: primjena novih tehnologija (02.07.2020)

Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Knjižnice grada Zagreba - Knjižnica Medveščak organiziraju stručni skup „Inovativna dječja knjižnica: primjena novih tehnologija“ koji će se održati online putem platforme Zoom 22. 09. 2020. godine. Održavanje Skupa prvotno je planirano u ožujku 2020., ali je odgođeno zbog pandemije koronavirusa.

Stručni skup "Inovativna dječja knjižnica: primjena novih tehnologija" tematski će se baviti teorijskim i praktičnim aspektima primjene novih tehonologija u dječjoj knjižnici. Suvremeno digitalno doba u knjižnicu donosi promjene, postavlja nove izazove te donosi nove mogućnosti, od kojih je jedna primjena novih tehnologija. Inovativne i kreativne primjene tehnologije u knjižničnim uslugama, programima i projektima nude nove mogućnosti za ostvarivanje tradicionalnih zadaća dječje knjižnice. Neke su od osnovnih zadaća pružanje pristupa informacijama, poticanje čitanja te pružanje potpore svim oblicima učenja. Primjena novih tehnologija u dječjim knjižnicama doprinosi poboljšanju usluga, programa i projekata te uspješnom zadovoljavanju potreba i ostvarivanju prava djece koja odrastaju u suvremenom digitalnom okruženju.

Program će biti sastavljen od uvodnih izlaganja, razmjene dobre prakse i rasprave.

Uvodna izlaganja su sljedeća:
     • doc. dr. sc. Ivana Martinović, Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku: Nove tehnologije u dječjim knjižnicama: hit, hir ili potreba?
     • doc. dr. sc. Ana Sović Kržić, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Zagrebu: Roboti na satu lektire

Primjeri dobre prakse predstavit će inovativne i kreativne primjene tehnologije u dječjim knjižnicama.

Rok za prijavu nazočnosti (bez izlaganja) je do 15. rujna 2020. godine putem e-formulara

Više informacija o Skupu, programu i prijavi sudionika te konačni cjeloviti program bit će dostupni tijekom rujna 2020. godine na mrežnim stranicama.

Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH.