naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

<< natrag   

Pet godina Nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom „I ja želim čitati!“ (10.11.2020)

Nacionalna kampanja za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom „I ja želim čitati!“ tijekom ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske započinje s obilježavanjem pete godina provedbe svojih programa.

Uz niz programa koje smo pripremili u Mjesecu hrvatske knjige posebno ističemo film podrške Kampanji u kojoj sudjeluju brojne osobe iz javnog i kulturnog života "Listajmo, čitajmo, pišimo!". Film će uskoro biti dostupan.

Razrada ideje o Kampanji započela je krajem 2015. godine na inicijativu Komisije za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama Hrvatskoga knjižničarskog društva, a provođenje Kampanje u suorganizaciji s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu i Knjižnicama grada Zagreba obilježeno je održavanjem 13. okruglog stola za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama 30. rujna 2016. godine.

Vrijednost Kampanje prepoznata je u knjižničarskoj zajednici i od početka njezina provođenja pridružilo joj se još osam Komisija HKD-a. Knjižničari su idejni začetnici Kampanje, a provode je u partnerstvu s ostalim stručnjacima i ustanovama koje ova tema zanima i pristup im je multidisciplinaran.