naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

<< natrag   

4. Dan bajki i priča: Baj(kaj)mo i pri(ča)jmo s ma(što)m (12.10.2021)

Mjesto i vrijeme održavanja: Krapina, Srednja škola Krapina i Pučko otvoreno učilište Krapina (Šetalište Hrvatskoga narodnog preporoda 6 i 13), 6.11.2021.


Organizator: Hrvatsko knjižničarsko društvo, Knjižničarsko društvo Krapinsko-zagorske županije i Srednja škola Krapina

Posebni cilj Dana bajki u ovoj Godini čitanja je pobuditi interes za pripovijedanjem bajki priča i legendi sa sloganom: Pričanjem do čitanja. Dan bajki vam ove godine nudi i posebno štivo za čitanje: narodne bajke, priče, legende, vjerovanja i predaje u knjizi Vilinsko igrišče. Dođite na predstavljanje koje priređujemo neposredno prije početka Dana bajki i moći ćete dobiti primjerak ove jedinstvene knjige na dar.

Namjera organizatora je potaknuti što više odgajatelja učitelja i knjižničara da počnu pripovijedati djeci kako bi ih privukli u knjižnice i sprijateljili s knjigom. Radi se o cjelodnevnom događanju koje počinje predstavljanjem knjige Vilinsko igrišče: hrvatske bajke, priče, legende i vjerovanja, nastavlja se stručnim skupom s predavanjima i radionicama, a završava pričanjem bajki i priča za sudionike skupa i građanstvo. Ovo je četvrti Dan bajke, a nadamo se da ćemo se s bajkom družiti i narednih godina. Zato baj(kaj)mo i pri(ča)jmo s ma(što)m!

Program

Napomene vezane uz epidemiološku situaciju: Uvjet za sudjelovanje na skupu je COVID-potvrda o cijepljenju ili potvrda o preboljenoj bolesti COVID-19 u proteklih 6 mjeseci ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati). Za one koji neće imati test bit će organizirano testiranje u Crvenom križu Krapina. Za večernji dio programa u Maloj dvorani POU potrebna je samo maska.
Za cijelo vrijeme trajanja skupa svi sudionici su dužni nositi maske i voditi računa o propisanoj distanci od 2 metra.

Sudionici skupa biraju radionice prilikom registracije.

Rok za prijavu: 3. 11. 2021.

Formular za prijavu