naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

Objavljene HKD Novosti - broj 69 (12.04.2016)

Objavljen je 69. broj Novosti HKD-a, pristupiti mu se može putem poveznice.

Tema sljedećeg, 70. broja, bit će „Suvremena knjižnica za djecu i mlade“. Moderna knjižnica pravi je kulturni centar, u kojem možete ne samo čitati, već i sudjelovati u raznim vrstama radionica, posjećivati izložbe, koncerte, predstave, predavanja,... A kad je u pitanju dječja knjižnica, onda prostor knjižnice služi i za igru, crtanje, plesanje,... Podijelite s kolegama vaša iskustva u organizaciji prostora odjela za djecu i mladež, ispričajte ponešto o programima i projektima koje provode vaše knjižnice.

Rok za predaju tekstova za sljedeći, 70. broj HKD Novosti je 20. lipanj 2016.

Upute autorima dostupne su na sljedećoj poveznici.

S ciljem stvaranja što kvalitetnijeg informativnog izdanja, molimo autore da nam tekstove šalju u Wordu (.doc ili .docx format) jer ako moramo „skidati“ tekst direktno umetnut u mail, postoji velika opasnost da se takav članak izgubi ili obriše. Također, molimo autore da slike koje dolaze uz članke šalju zasebno, a ne u Wordu, te da za jedan članak pošalju najviše 5-6 slika jer trenutno u sustavu za upravljanje sadržajem web stranica nemamo opciju „foto galerije“, a za ilustraciju jednog materijala od 2-3 kartice, 5-6 slika je i više nego dovoljno. Ujedno molimo da se slike pravilno preimenuju i da se u tekstu naznači njihov položaj, kako bismo ih uvrstili na pravo mjesto, kako se nitko ne bi našao uvrijeđen (puno hvala onima koji su to učinili). Možete poslati i materijal sa slikama u Wordu da naglasite gdje bi trebali nalaziti se u tekstu ali uz to i slike posebno da ih možemo kvalitetno obraditi. Također molimo da u samom članku ukažite svoje ime i mail adresu ako netko od čitatelja želi s vama stupiti u kontakt jer u protivnom uredništvo misli da iz nekog razloga ne želite da vaš članak bude potpisan.

Unaprijed svima puno hvala na razumijevanju!