naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

Objavljene HKD Novosti - broj 70 (15.07.2016)

Objavljen je 70. broj Novosti HKD-a, pristupiti mu se može putem poveznice.

Tema sljedećeg, 71. broja, bit će „Uloga i zadaća knjižnica u promjenjivom svijetu“.  Knjižničarstvo je alat sa širokim spektrom mogućnosti,  daje veliku slobodu u radu, od odabira tema do načina na koji će se ta tema obraditi. Prilagodba knjižnica i knjižničara suvremenom okruženju koje se mijenja strelovitom brzinom u smislu tehnologija, izmiješanosti nacija, kultura, vjeroispovijesti, običaja ili načina odijevanja zaslužuje posebnu pažnju. S druge pak strane, u promjenjivoj financijskoj situaciji bitno je odgovoriti na pitanje: potiče li manjak sredstava kreativnost ili blokira poslovanje? Sigurni smo da naši članovi imaju puno toga za reći, stoga očekujemo vaše članke o dosadašnjem iskustvu na temu, te prijedloge i sugestije.

Rok za predaju tekstova za sljedeći, 71. broj HKD Novosti je 23. rujan 2016.

Upute autorima dostupne su na sljedećoj poveznici

S ciljem stvaranja što kvalitetnijeg informativnog izdanja, molimo autore da nam tekstove šalju u Wordu (.doc ili .docx format) jer ako moramo „skidati“ tekst direktno umetnut u mail, postoji velika opasnost da se takav članak izgubi ili obriše. Također, molimo autore da slike koje dolaze uz članke šalju zasebno, a ne u Wordu, te da za jedan članak pošalju najviše 5-6 slika jer trenutno u sustavu za upravljanje sadržajem web stranica nemamo opciju „foto galerije“, a za ilustraciju jednog materijala od 2-3 kartice, 5-6 slika je i više nego dovoljno. Ujedno molimo da se slike pravilno preimenuju i da se u tekstu naznači njihov položaj, kako bismo ih uvrstili na pravo mjesto, kako se nitko ne bi našao uvrijeđen (puno hvala onima koji su to učinili). Možete poslati i materijal sa slikama u Wordu da naglasite gdje bi trebali nalaziti se u tekstu ali uz to i slike posebno da ih možemo kvalitetno obraditi. Također molimo da u samom članku napišete svoje ime i mail adresu, za slučaj da netko od čitatelja želi s vama stupiti u kontakt, jer u protivnom uredništvo misli da iz nekog razloga ne želite da vaš članak bude potpisan.

Unaprijed svima puno hvala na razumijevanju!