naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

<< natrag   

Komisija za pokretne knjižnice

Dokumenti i linkovi


Zapisnik elektroničke sjednice Komisije za pokretne knjižnice HKD-a i Organizacijskog i programskog odbora 6.-19.11.2018.

Elektronička sjednica održana je od 6. do 19. studenog 2018.

Članovi i pridruženi članovi Komisije te organizacijski i programski odbor pozvani su da pošalju svoje prijedloge gostiju-predavača i/ili druge, u vezi organizacije  14. okruglog stola o pokretnim knjižnicama u RH i 8. festivala hrvatskih bibliobusa na e-mail Komisije za pokretne knjižnice zaključno sa 19. studenim 2018.

 Članovi: Dina Kraljić (Čakovec), Igor Kuzmić (Križevci), Klaudija Mandić (Vinkovci), Blaženka Majdandžić (Zagreb), Nada Radman (Zadar), Ana Škvarić (Koprivnica), Davor Šopar (Čakovec), Verena Tibljaš (Rijeka) i Vladimir Vranješević (Vinkovci).

Pridruženi članovi: Nadia Bužleta (Pula), Ljiljana Črnjar (Rijeka), Iva Pezer (Vinkovci) i

Ljiljana Vugrinec (Koprivnica).

 Programski i organizacijski odbor: Niko Cvjetković (Rijeka), Ljiljana Črnjar (Rijeka), Iva Pezer (Vinkovci), Nada Radman (Zadar), Verena Tibijaš (Rijeka), Ljiljana Vugrinec (Koprivnica), Nika Čabrić (Zagreb).

Na 43. Skupštini Hrvatskog knjižničarskog društva, od strane Sekcije za narodne knjižnice, Stručnog i  Glavnog odbora prihvaćen je prijedlog o proglašenju Dana hrvatskih bibliobusa - 9. lipnja koji će se, nastavno na odluku, obilježavati svake godine u svim bibliobusnim službama diljem RH.

 U vezi 14. okruglog stola o pokretnim knjižnicama u RH i 8. festivala hrvatskih bibliobusa – kolegica Ljiljana Črnjar izvijestila je:

- potvrđeno je da će planirani okvirni iznos potreban za organizaciju biti osiguran

- obratili smo se Uredu Grada da nam već sada osigura termin Gradske vijećnice za održavanje skupa i rezervira 10 dvostranih  ostakljenih izložbenih panoa na Korzu za postavu izložbe postera, očekujemo odgovor

- obratili smo se Odjelu za komunalni sustav Grada Rijeke da nam potvrdi Korzo kao mjesto održavanja Festivala bibliobusa, očekujemo odgovor

- imali smo sastanak u Jadran hotelima radi rezervacije smještaja sudionika festivala u hotelima Neboder i Continental te dogovorili će nam dati ponudu za smještaj po povoljnijim uvjetima (ovisno o iznosu ponude planiramo iz predviđenih sredstava snositi troškove smještaja pozvanim predavačima te članovima domaćih i inozemnih bibliobusnih posada)

- dogovoren je sastanak vezan uz organizaciju svečane večere za sudionike, 7. 6.

Za zapisnik: Nika ČabrićDatoteka za download: 19_11_Zapisnik elektronicke sjednice Komisije za pokretne knjižnice HKD-a, 6-19.11.2018..doc