naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

<< natrag   

Komisija za bolničke knjižnice

Uvod

Komisija za bolničke knjižnice (KBK) utremeljena je 2014. god. i sljednica je Radne grupe za bolničke knjižnice (RGBK) koja je započela s radom 2006.godine na prijedlog članova Komisije za medicinske knjižnice.

Osnovni ciljevi RGBK bili su proučavanje i istraživanje stanja bolničkih knjižnica u RH i određivanje njihove strategije razvoja obzirom na ulogu i razvoj bolnica u hrvatskom zdravstvenom sustavu. Knjižnica je središte stjecanja znanja, podučavanja te pružanja i razmjene svih vrsta  biomedicinskih informacija. Ona je nezaobilazna potpora stručnom, znanstvenom i nastavnom radu i napredovanju zaposlenika u matičnoj ustanovi..

KBK nastavlja rad na realizaciji ciljeva RGBK i u nastojanju pružiti što kvalitetnije knjižnične usluge svojim korisnicima radi na promociji cjeloživotnog stručnog usavršavanja knjižničara u bolničkim knjižnicama, zastupa njihove interese u svim profesionalnim stručnim tijelima te promiče  značaj i ulogu bolničkih knjižnica na svim društvenim razinama. Na taj način aktivno sudjeluje  u strategiji razvoja bolničkih knjižnica i u konačnici provodi pravnu legislativu u knjižničarskoj struci.