- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


Međunarodna nagrada Knjižnici i čitaonici "Fran Galović" Koprivnica  (objavljeno: 12.03.2013)

Knjižnica i čitaonica "Fran Galović" Koprivnica jedna je od dobitnica nagrade na međunarodnom natječaju što ga u području inovativnih programa narodnih knjižnica provodi neprofitna organizacija "Elektroničke informacije za knjižnice" (Electronic Information for Libraries, eIFL/PLIP). Knjižnica i čitaonica "Fran Galović" Koprivnica nagrađena je za svoj program socijalne inkluzije romske djece i mladih.

(opširnije)

Stručni skup 'Dječja knjižnica dostupna svima'  (objavljeno: 11.03.2013)

Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Knjižnice grada Zagreba - Knjižnica Medveščak organiziraju stručni skup pod nazivom 'Dječja knjižnica dostupna svima' koji će se održati 22.03.2013. u Knjižnici Medveščak, Zagreb, Trg žrtava fašizma 7. (opširnije)


11. okrugli stol o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj i 5. festival hrvatskih bibliobusa  (objavljeno: 08.03.2013)

Komisija za pokretne knjižnice HKD-a u suradnji s Komisijom za narodne knjižnice i Društvom knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja te Knjižnicom i čitaonicom "Fran Galović" Koprivnica kao domaćinom organizira u petak, 19.4.2013. u Koprivnici 11. okrugli stol o pokretnim knjižnicama i 5. festival hrvatskih bibliobusa pod nazivom "Mi imamo svoj bibliobus! A vi?" Na ovom stručnom skupu s međunarodnim sudjelovanjem najavljeni su, osim domaćih, i zanimljivi predavači i gosti iz Portugala, Slovenije, Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine, a na festivalu bibliobusa bit će predstavljeno desetak bibliobusa s raznih strana Hrvatske. program i prijave


5. okrugli stol: Knjižnice i suvremeni menadžement, Rijeka, 22.03.2013. – zadnji poziv  (objavljeno: 06.03.2013)

5. okrugli stol Knjižnice i suvremeni menadžment s temom Kako i zašto biti vidljiviji i prisutniji održat će se u petak, 22. ožujka 2013. u Rijeci. Očekujemo zanimljiva pozvana izlaganja te dinamičnu i konstruktivnu raspravu. Obvezna je prijava zbog ograničenog broja mjesta u dvorani i pripreme materijala za sudionike. program i prijave


Dan NSK i Misal po zakonu rimskoga dvora  (objavljeno: 22.02.2013)

U sklopu Danâ otvorenih vrata Nacionalne i sveučilišne knjižnice svim  zainteresiranim posjetiteljima od 18. do 21. veljače bio je omogućen obilazak Knjižnice pod stručnim vodstvom. Dan 22. veljače, datum kada je otisnut Misal po zakonu rimskoga dvora, obilježava se kao Dan Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a za logotip Knjižnice iz Misala je preuzeto glagoljično slovo Iže (transliterirano latiničko „i“).

Svečanost obilježavanja održati će se u petak, 22. veljače 2013. s početkom u 12 sati.


Novosti HKD  (objavljeno: 22.02.2013)

Objavljen je 58. broj HKD Novosti, prvi broj novoga uredništva, koje donose niz novina i osvježenja. HKD Novosti dobile su nove rubrike kao "Tema  broja", "Predstavljamo",  "Knjižničari predstavljaju"  i druge. HKD Novosti nastavljaju izlaziti u elektroničkom formatu, a od ovog broja moguće ih je preuzeti u pdf formatu, putem poveznice u gornjem desnom uglu stranice.

Izlazak sljedećeg broja planira se u lipnju 2013., s tekstovi se primaju do 31. svibnja 2013.g.


Stručni skup povodom 175-te obljetnice Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“  (objavljeno: 05.02.2013)

Povodom obilježavanja 175-te obljetnice Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ organizira prigodni program i stručni skup pod nazivom "Od ilirskih čitaonica do suvremenih knjižnica" koji će podsjetiti na osnivanje prvih ilirskih čitaonica i knjižnica u Hrvatskoj u prvoj polovici 19. stoljeća.

Skup će se održati u petak, 1. ožujka 2013. godine u Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“ u Karlovcu. (opširnije)


5. okrugli stol: Knjižnice i suvremeni menadžement  (objavljeno: 31.01.2013)

Komisija za upravljanje Hrvatskoga knjižničarskog društva, u suorganizaciji s Knjižničarskim društvom Rijeka, Gradskom knjižnicom Rijeka i Sveučilišnom knjižnicom Rijeka, organizira 5. Okrugli stol Knjižnice i suvremeni menadžment s temom Kako i zašto biti vidljiviji i prisutniji. Skup će se održati u petak, 22. ožujka 2013. u Rijeci.
Očekujemo zanimljiva pozvana izlaganja te dinamičnu i konstruktivnu raspravu. Pozvani su svi zainteresirani. Nema kotizacije ali je obvezna prijava!  (opširnije)
 


Prijedlog Pravilnika o nakladničkoj djelatnosti  (objavljeno: 29.01.2013)

Na temelju provedene rasprave te zaključaka s 2. sjednice Stručnog odbora HKD-a od 14. siječnja 2013. godine otvara se ponovna javna rasprava o prijedlogu Pravilnika o nakladničkoj djelatnosti, koja će trajati zaključno do 18. veljače 2013. godine. Primjedbe slati na e-mail adresu Hrvatskoga knjižničarskog društva hkd@hkdrustvo.hr.


11. okrugli stol o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj i 5. festival hrvatskih bibliobusa  (objavljeno: 25.01.2013)

Komisija za pokretne knjižnice HKD-a u suradnji s Komisijom za narodne knjižnice i Društvom knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja te Knjižnicom i čitaonicom "Fran Galović" Koprivnica kao domaćinom organizira 19.04.2013. u Koprivnici 11. okrugli stol o pokretnim knjižnicama i 5. festival hrvatskih bibliobusa pod nazivom "Mi imamo svoj bibliobus! A vi?"
Možete pogledati preliminarni program

(opširnije)


<< prethodna stranica | 41-50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61-70 | 71-80 | 81-85 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -