- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


Javni poziv za predlaganje kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva (12. 4. 2022.)  (objavljeno: 12.04.2022)

Povjerenstvo za predlaganje kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva, u sastavu: dr. sc. Dejana Golenko, Gordana Bjelovarac, dr. sc. Marica Šapro-Ficović, Marina Šimić, Tihonija Zovko te Andreja Tominac, objavljuje Javni poziv za predlaganje kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva.

Rok za dostavu prijedloga kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva je 12. srpnja 2022. godine.
 

(opširnije)

Javni poziv regionalnim knjižničarskim društvima za suorganizaciju 47. Izborne Skupštine HKD-a (listopad 2022.)  (objavljeno: 12.04.2022)

Hrvatsko knjižničarsko društvo upućuje Javni poziv regionalnim knjižničarskim društvima za suorganizaciju 47. Izborne Skupštine Hrvatskoga knjižničarskog društva, koja će se održati u listopadu 2022. godine.

Javni poziv otvoren je od 12. travnja do 12. svibnja 2022.
 

(opširnije)

2. okrugli stol o poticanju čitanja kod djece i mladih zaČITAJ se! – „Pandemija čitanja“  (objavljeno: 12.04.2022)

Gradska knjižnica i čitaonica Pula organizator je 2. okruglog stola o poiticanju čitanja kod djece i mladih zaČITAJ se! pod nazivom Pandemija čitanja, koji će se održati u povodu Noći knjige u ponedjeljak, 25. travnja 2022. godine u 17 sati u virtualnom obliku putem Zoom platforme.

(opširnije)

Poziv za slanje radova za 8. broj e-časopisa Knjižničarskog društva Varaždinske županije „Kontekst“  (objavljeno: 11.04.2022)

Uredništvo e-časopisa “Kontekst”, u sastavu Andreja Toljan (glavni urednik) te Tina Bakšaj Hunjadi, Ladislav Cvetko, Leira Harabalja, Janja Kelava, Zrinka Lončar i Draženka Stančić, objavljuje Poziv za slanje radova za 8. broj časopisa Knjižničarskog društva Varaždinske županije.

(opširnije)

Knjižnice – motor (ne)idealnog grada (prva obavijest)  (objavljeno: 11.04.2022)

Mjesto i datum: Rijeka, Art kvart Benčić, 2. 12. 2022.

Organizator: Gradska knjižnica Rijeka

Održavanja: uživo, za stručnu zajednicu, otvoreno za javnost
 

(opširnije)

Dodjela nagrada Zaklade Dr. Ljerka Markić-Čučuković  (objavljeno: 07.04.2022)

Nagrade Zaklade Dr. Ljerka Markić-Čučuković (https://ljmc-zaklada.ffzg.unizg.hr/) dobitnicima u akad. god. 2020./2021. bit će uručene u petak, 8. travnja 2022. u 14 sati u Vijećnici Filozofskoga fakulteta u Zagrebu.

Zakladni je odbor odabrao najbolje studente informacijskih znanosti, smjera bibliotekarstvo u akad. god. 2020./2021. To su Petra Lauš i Marlena Vičević.

(opširnije)

4. stručni skup „Ostvarimo potencijale knjižnica” – Druga obavijest  (objavljeno: 05.04.2022)

Mjesto i vrijeme održavanja: virtualno, putem platforme Zoom, Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac, četvrtak 26. 5. 2022. od 10:00 do 14:30 sati.

Organizator: Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić” Karlovac - Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Karlovac - Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama - Kampanja „I ja želim čitati”.

(opširnije)

Međunarodni dan dječje knjige  (objavljeno: 02.04.2022)

Povodom obilježavanja Međunarodnoga dana dječje knjige te obljetnice pokretanja Kampanje Čitaj mi! (2. travnja) Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskoga knjižničarskog društva je u suradnji s Knjižnicama grada Zagreba izradila kratki film u kojem poznata spisateljica za djecu Jelena Pervan, ambasadorica Kampanje 2022., čita priču te se obraća roditeljima o važnosti čitanja od najranije dobi.

(opširnije)

Solidarnost s Ukrajinom!  (objavljeno: 01.04.2022)

Hrvatsko knjižničarsko društvo izražava solidarnost s Ukrajinom i ukrajinskim narodom te osuđuje vojnu agresiju Ruske Federacije na neovisnost ove europske države. Hrvatska je i sama 90-ih godina 20. stoljeća svjedočila važnosti jedinstva i solidarnosti u obrani državotvorne neovisnosti te zaštiti europskih demokratskih vrijednosti.

Posebno se solidariziramo s kolegama iz Ukrajinskog knjižničarskog društva te knjižničarima koji na različite načine sudjeluju u obrani svoje zemlje, civilizacijskih vrijednosti te kulturne baštine.
Kao knjižničari dužnost nam je boriti se za slobodu izražavanja te osiguravanje prava na pristup provjerenim i vjerodostojnim informacijama. Pridružujemo se apelu EBLIDA-e te pozivamo sve knjižnice u Hrvatskoj da se pridruže u programima pomoći izbjeglicama iz Ukrajine organizacijom slobodnog pristupa informacijama, pristupom knjižničnim uslugama ili nekim drugim aktivnostima.

Kao nacionalna knjižničarska udruga organiziramo portal za objedinjeno prikupljanje informacija o posebnim programima i aktivnostima knjižnica u Hrvatskoj koje se na taj način žele solidarizirati i pomoći ukrajinskim izbjeglicama u Hrvatskoj. Opis svojih aktivnosti možete poslati putem obrasca na adresi: https://virtualno.hkdrustvo.hr/libraries-in-croatia-are-helping-refugees-from-ukraine/

(opširnije)

Središnja proslava devetog rođendana prve nacionalne kampanje „Čitaj mi“  (objavljeno: 29.03.2022)

Vrijeme i mjesto održavanja: petak, 1. travnja 2022. i subota 2. travnja 2022. u Pazinu.

Organizatori: Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež HKD-a u suradnji s partnerima na nacionalnoj razini provodi kampanju za poticanje čitanja djeci od rođenja "Čitaj mi!".

(opširnije)

<< prethodna stranica | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -