- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


FCIL Schaffer Grant for Foreign Law Librarians - poziv  (objavljeno: 02.10.2013)

FCIL (Foreign, Comparative and International Law) Special Interest Section of the American Association of Law Libraries (AALL), objavio je poziv za dodjelu potpore Schaffer Grant for Foreign Law Librarians.
Rok za prijavu je 30. studenog 2013. godine.

(opširnije)

EIFL's Public Library Innovation Programme - poziv  (objavljeno: 26.09.2013)

EIFL's Public Library Innovation Programme (EIFL PLIP) objavio je natječaj za prijavu programa s temom Innovation Award for Creative use of ICT in public libraries. Rok za prijavu programa je 30.listopada 2013. godine.

(opširnije)

10. okrugli stol za knjižnične usluge za osobe s posebnim potrebama  (objavljeno: 20.09.2013)

U petak, 27.09.2013. održat će se  10. okrugli stol za knjižnične usluge za osobe s posebnim potrebama s temom 'Osobe s posebnim potrebama u knjižnici u novom informacijsko-tehnologijskom okruženju' . Okrugli stol će se održati u  KGZ-u - Gradska knjižnica, Čitaonica na 1. katu, Starčevićev trg 6, Zagreb.
(opširnije)


Kiklop 2013. - poziv glasačima  (objavljeno: 16.09.2013)

Sa(n)jam knjige u Istri i Upravni odbor knjižne nagrade Kiklop pozivaju Vas da budete dijelom najvećeg stručnog glasačkog tijela u Hrvatskoj koje odlučuje o dobitnicima nagrade Kiklop. Svi članovi Hrvatskoga knjižničarskog društva imaju pravo direktno glasovati dok se nečlanovi moraju samostalno prijaviti na www.sanjamknjige.hr.
Opširnije


9. međunarodni stručni skup »Knjižnica – središte znanja i zabave«  (objavljeno: 16.09.2013)

Knjižnica Mirana Jarca Novo Mesto i Gradska knjižnica »Ivan Goran Kovačić« iz Karlovca najavljuju 9. međunarodni stručni skup »Knjižnica – središte znanja i zabave«, koji će se održati 16. i 17. rujna 2013. u Dolenjskim Toplicama. Tema ovogodišnjeg skupa je »Knjižnica kao čimbenik društvenih promjena«. (opširnije)
Program skupa i prijavnica


9. savjetovanje za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj  (objavljeno: 12.09.2013)

Matična služba za narodne knjižnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Gradska knjižnica Zadar i Hrvatsko knjižničarsko društvo – Sekcija za narodne knjižnice pozivaju sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na 9. savjetovanju za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj, koje će se održati od 9. do 11. listopada 2013. u Zadaru. Tema je ovogodišnjega Savjetovanja Narodne knjižnice kao treći prostor.
Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti do 15. rujna 2013. (rana prijava) ili najkasnije do 30. rujna 2013. godine ispunjavanjem prijavnice/narudžbenice i slanjem na broj telefaksa +385 1 6164 285 ili skeniranjem te slanjem na e-adresu savjetovanje@nsk.hr.
Opširnije


39. skupština Hrvatskoga knjižničarskog društva  (objavljeno: 11.09.2013)

39. skupština Hrvatskoga knjižničarskog društva održat će se u Splitu od 15. - 18. listopada 2014. godine u organizaciji Hrvatskoga knjižničarskog društva.
Tema stručnog dijela Skupštine: Knjižnice – od misije do strategije.(opširnije)


Ministarstvo kulture - internetsko savjetovanje  (objavljeno: 03.09.2013)

Dana 1. rujna 2013. Ministarstvo kulture otvorilo je internetsko savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu stjecanja stručnih zvanja u knjižničarskoj struci.
Internetsko savjetovanje otvoreno je do 1. listopada 2013. godine
Svoje sugestije i prijedloge možete uputiti na adresu elektroničke pošte: knjiznice@min-kulture.hr
Opširnije


4. okrugli stol za školske knjižnice  (objavljeno: 29.08.2013)

TEMA: Uloga masovnih medija u odgoju djece i mladih
VRIJEME: 3. listopada 2013. s početkom u 10.00 sati
MJESTO: Hotel Panonija Sisak
ORGANIZATOR: Sekcija za školske knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva (opširnije)


In memoriam Katica Tadić (Osijek, 1936. – Senj, 2013.)  (objavljeno: 23.08.2013)

Napustila nas je dugogodišnja članica našeg Društva, ugledna knjižničarka, dobitnica Kukuljevićeve povelje, draga i nezaboravna Kaća. Cijeli radni vijek posvetila je knjižnicama, knjižničarstvu i knjižničarima. Od završetka gimnazije sve do umirovljenja radila je u knjižnicama: u Osijeku, Sarajevu i Rijeci. Diplomirala je bibliotekarstvo na Višoj pedagoškoj školi u Sarajevu i povijest na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Nakon preseljenja u Rijeku, od 1981. radila je u Naučnoj (Sveučilišnoj) biblioteci. U svom dugododišnjem radu u knjižničarskoj struci napisala je veliki broj stručnih radova, članaka, referata i bibliografija. Održala je bezbroj predavanja na stručnim skupovima širom ex Jugoslavije. Bila je članica uredništva sarajevskog časopisa Bibliotekarstvo.
Njena knjiga Rad u knjižnici sigurno je jedan od najkorištenijih i najčitanijih priručnika u našoj stručnoj zajednici. Njezino kapitalno djelo Bibliografija o arhivima, čitaonicama, knjižnicama i muzejima : napisi iz riječkih i sušačkih hrvatskih novina od 1900. do 1999., na području današnjih županija Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske jest i ostat će neizostavan izvor informacija istraživačima kulturne povijesti. Dala je veliki istraživački i stručni doprinos u pisanju knjige o povijesti Gradske knjižnice Rijeka, posebno Narodne čitaonice riječke.
Dobitnica je niza bosansko-hercegovačkih, jugoslavenskih i hrvatskih priznanja. Kukuljevićeva povelju uručena joj je na skupštini HKD 1988. godine u Zagrebu. Osim bibliotekarstvu dala je znatan doprinos arhivskoj i povijesnoj struci.
Kaća je bila vrsna u svemu što je radila. Bila je posebna i drugačija. Znala je govoriti, slušati i čuti. Ostavila je tragove koji će nam pomoći da se lakše orijentiramo, kako u struci tako i u životu.


<< prethodna stranica | 61-70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81-90 | 91-100 | 101 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -