- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


Studentska konferencija infoDASKA – 2013.  (objavljeno: 14.05.2013)

Klub studenata informacijskih znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira i poziva sve zainteresirane na Studentsku konferenciju infoDASKA – 2013. koja će se održati 17. - 18. svibnja 2013. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tema konferencije je: Pristup informacijama u umreženome svijetu.
poziv i program


Natječaj za radno mjesto sistemskog knjižničara  (objavljeno: 30.04.2013)

Gradska knjižnica Rijeka objavila je natječaj za radno mjesto sistemskog knjižničara. Natječaj je otvoren od 26. travnja do 6. svibnja 2013.g. Uvjeti natječaja dostupni su ovdje.


13. dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica  (objavljeno: 23.04.2013)

 Sekcija za visokoškolske i specijalne knjižnice HKD-a, u suradnji sa Sveučilišnom knjižnicom Rijeka te Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu, organizira 13. dane specijalnih i visokoškolskih knjižnica koji će se održati od 15. do 18. svibnja 2013. u Opatiji, Hotel Adriatic. Podteme skupa su: Članstvo u EU – knjižničari gdje smo?, Produktivnost znanstvene zajednice, Obrazovanje korisnika i Knjižnice u vremenu recesije: kako preživjeti?
prijave i program skupa (opširnije)


Nove smjernice u izdanju HKD-a  (objavljeno: 23.04.2013)

 U nizu Povremena izdanja HKD-a objavljene su Smjernice za knjižnice tijela javne vlasti. Ovu publikaciju po cijeni od 100 kn, kao i ostale publikacije u izdanju HKD-a, možete naručiti putem online narudžbe.

U Bibliografiji  izdanja HKD-a dostupno je kazalo sadržaja i predgovor hrvatskom izdanju ove i još nekih publikacija.


Noć knjige 2013.  (objavljeno: 22.04.2013)

Dan hrvatske knjige obilježava se 22. travnja, a Svjetski dan knjige i autorskih prava 23. travnja. Obilježavanje je povezano jednistvenom manifestacijom pod nazivom Noć knjige u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Knjižnica grada Zagreba, Udruge za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižnog bloka – Inicijative za knjigu te portala za knjigu i kulturu Moderna vremena Info. U Noći knjige 2013. u brojnim knjižnicama i knjižarama širom Hrvatske od 18 sati do 1 sat organizirana su brojna događanja – javna čitanja, potpisivanja knjiga, druženja s autorima, radionice i sl., radi usmjeravanja javnosti na knjigu, u svim njezinim tradicionalnim i modernim oblicima.
Svečano otvaranje manifestacije Noć knjige 2013. održati će se u utorak, 23. travnja 2013. u 18 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.
opširnije i programska knjižica


HKD Novosti - poziv autorima  (objavljeno: 17.04.2013)

Sljedeći broj HKD Novosti izlazi u lipnju. Pozivamo sve kolege da šalju tekstove o radu tijela HKD-a i regionalnih društava, kao i tekstove o održanim skupovima i manifestacijama u knjižnicama. Rok za predaju tekstova je 24. 05. 2013.
Tema ovog broja biti će knjižnične usluge za djecu i mlade i poticanje čitanja. Dobrodošli su i tekstovi o drugim knjižničarskim temama, uz prethodni dogovor s uredništvom. Upute autorima dostupne su na stranici Novosti.


Čitaj mi!  (objavljeno: 11.04.2013)

U Hrvatskoj je pokrenuta prva nacionalna kampanja "Čitaj mi!", posvećena poticanju čitanja naglas djeci od rođenja. Kampanju pokreću Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskoga knjižničarskog društva, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i UNICEF Hrvatska, pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih. Pozivaju se narodne knjižnice da se pridruže kampanji i organiziraju pričaonice za najmlađu djecu i njihove roditelje pod nazivom "Čitam ti priču".

(opširnije)

11. okrugli stol o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj i 5. festival hrvatskih bibliobusa  (objavljeno: 10.04.2013)

Komisija za pokretne knjižnice HKD-a u suradnji s Komisijom za narodne knjižnice i Društvom knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja te Knjižnicom i čitaonicom "Fran Galović" Koprivnica organizira u petak, 19.4.2013. u Koprivnici 11. okrugli stol o pokretnim knjižnicama i 5. festival hrvatskih bibliobusa pod nazivom "Mi imamo svoj bibliobus! A vi?". program i prijave
 


Stručno putovanje knjižničara: Marseille i Provansa  (objavljeno: 03.04.2013)

Zagrebačko knjižničarsko društvo organizira stručno putovanje u Grad kulture Marseille i u Provansu od 29.5.-2.6.2013. godine . U okviru stručnog putovanja planiran je posjet Sveučilišnoj knjižnici Marseille te Gradskoj knjižnici Marseille.
(opširnije)


Sveučilišna knjižnica Rijeka - javni poziv za stručno osposobljavanje  (objavljeno: 03.04.2013)

U okviru programa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje „Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa“, Sveučilišna knjižnica Rijeka objavila je javni poziv za prijam dva polaznika stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa.
(tekst Poziva)


<< prethodna stranica | 61-70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81-90 | 91-100 | 101-102 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -