- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Novosti  //  Sa(n)jam knjige u Istri - Vikend knjižničara
Sa(n)jam knjige u Istri - Vikend knjižničara (12.11.2008)

U okviru manifestacije Sa(n)jam knjige u Istri ove se godine prvi put organizira sajam dječje knjige Monte Librić. Tim će se povodom na ovogodišnjem Vikendu knjižničara (Pula, 4.-7. prosinca 2008.) razgovarati o ulozi knjižnica u razvoju kulture čitanja kod djece i nakladničkoj produkciji dječje knjige u Hrvatskoj i u svijetu.
Smještaj

Danas kada su djeca okružena računalima i televizorima, kada se pred njihovim očima, bez uloženog napora, munjevito izmjenjuju uzbudljive scene, teško ih je privući knjigama koje traže koncentraciju i strpljivost. Ljubav prema knjizi usvajamo zajedno s nježnošću kojom nam poklanjaju prve slikovnice, sigurnošću maminog krila u kojem udobno smješteni slušamo priče ili ugodnim glasom koji nam pjevuši pjesmicu za laku noć. U užurbanom društvu sve je manje vremena za takav iskaz nježnosti u kući, i sve veća potreba da se kultura čitanja razvija u dječjem vrtiću, školi, knjižnici.

Knjižničari su u okviru Sajma knjige u Istri razgovore o kvalitetnoj dječjoj knjizi vodili na Vikendu knjižničara 2005. godine, kada su doneseni i određeni zaključci koji su upućeni Ministarstvu kulture i kada je zatražena pojačana potpora objavljivanju dječje knjige.

Je li se nešto promijenilo u protekle tri godine, kakav je položaj dječje knjige kod nas i u svijetu, što djeca i mladi očekuju od svojih knjižnica, kako knjižnice ostvaruju njihova očekivanja, koji su čitateljski trendovi djece i mladih u nas i u svijetu danas, prati li te trendove i knjižna produkcija, samo su neka od pitanja čije ćemo odgovore pokušati potražiti kroz razgovore knjižničara i nakladnika na Vikendu knjižničara koji će se pod motom Razvijajmo zajedno ljubav prema čitanju u ozračju slobode maštanja i stvaranja održati u Gradskoj knjižnici u Puli 4. i 5. prosinca 2008.

Pozivamo Vas da nam se pridružite. 


Organizatori:
Hrvatsko knjižničarsko društvo
Knjižničarsko društvo Rijeka
Gradska knjižnica i čitaonica Pula
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -