- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Novosti  //  Anketa o kompetencijama i stručnoj izobrazbi knjižničara u RH
Anketa o kompetencijama i stručnoj izobrazbi knjižničara u RH (01.06.2009)

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, u suradnji s Odsjekom za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Knjižnicama grada Zagreba i Hrvatskim knjižničarskim društvom provodi anketu o knjižničarskim kompetencijama i stručnoj izobrazbi knjižničara u Republici Hrvatskoj.

Anketa se provodi u okviru projekta „Cjeloživotno učenje knjižničara: ishodi učenja i fleksibilnost“ odobrenog na natječaju Reforma visokog školstva temeljem ishoda učenja Nacionalne zaklade za znanost, visoko školstvo i tehnologijski razvoj Republike Hrvatske.

Anketom će se provesti istraživanje o usklađenosti studijskih programa knjižničarstva, programa stalnog stručnog usavršavanja i potreba poslodavaca. Istraživanje će pomoći u definiranju kompetencija koje je potrebno usvojiti tijekom formalnog školovanja i cjeloživotnog učenja. Upitnicima će se utvrditi koja znanja poslodavci i knjižničari drže važnima za obavljanje poslova u knjižnicama. Rezultati anketa pomoći će u utvrđivanju knjižničarske jezgre.

Pozivamo sve ravnatelje/voditelje knjižnica i sve knjižničare da ispune njima namijenjen upitnik i time izravno utječu na definiranje programa stručne izobrazbe knjižničara. O detaljima postupka anketiranja možete pogledati na mrežnoj stranici http://www.nsk.hr/cuk/ankete.
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -