- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Novosti  //  Obilježavanje Dana hrvatskih knjižnica 2016
Obilježavanje Dana hrvatskih knjižnica 2016 (11.11.2016)

Ovogodišnji Dan hrvatskih knjižnica odvija se pod sloganom Knjižnice za bolje sutra. Budimo aktivni, zagovarajmo zajedno! kako bi se osnivače, korisnike, suradnike i širu javnost potaknulo ne samo na razmišljanje o tome što knjižnica znači za njih i njihovu zajednicu, već i na zagovaranje širenja i modernizacije hrvatskih knjižnica kao mjesta na kojima svatko može pronaći potrebne izvore za stjecanje novih znanja i vještina te prostor za susrete sa suradnicima i prijateljima.
Sa željom da se u to uključe i mladi, objavljen je natječaj za Najbolji selfie u knjižnici na temu Što mi znači knjižnica. Za prve tri najbolje fotografije osigurane su nagrade, a javno proglašenje pobjednika bit će na

Središnjoj svečanosti Dana hrvatskih knjižnica, 11.11. 2016. u Zagrebu,

Hrvatskoj knjižnici za slijepe, dobitnici ovogodišnjeg priznanja „Knjižnica godine“.

Pozivnica i program svečanog obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica.
 

Knjižnicama i knjižničarima u Hrvatskoj Sugeriramo da toga dana (11.11.2016.) u goste knjižnice pozovu svoje osnivače i financijere (gradonačelnike, načelnike, ravnatelje škola i drugih ustanova/instituta, muzeja, arhiva…), dekane, rektore, ali i suradnike i prijatelje knjižnica, te da se s njima razgovara o tome što njima znači knjižnica, što misle o ulozi knjižnica u društvenom i gospodarskom razvoju grada/općine/škole/fakulteta/sveučilišta/ustanove, kakve bi još usluge željeli, što mogu učiniti da poboljšaju rad knjižnice i slično. Svakako bi sugerirali da na neki način zabilježite takav razgovor te ga objavite na svojim mrežnim stranicama/društvenim mrežama i slično.

Kako bismo svima olakšali sudjelovanje u Danu hrvatskih knjižnica pripremili smo nekoliko priloga.

  • Kraći tekst priopćenja za medije u kojem se nalaze osnovne infomacije o Danu hrvatskih knjižnica te se slobodno može distribuirati svim medijima u RH.
  • Slogan ovogodišnjeg Dana hrvatskih knjižnica koji možete postaviti na: web stranice knjižnice, društvene mreže ili ispisati te postaviti u knjižnici.
  • Dizajn plakata (.pdf/.jpg) ovogodišnjeg Dana hrvatskih knjižnica koji možete personalizirati s programom vaše knjižnice te postaviti na: web stranice knjižnice, društvene mreže ili ispisati te postaviti u knjižnici.
  • Upute za izradu personaliziranog plakata Dana hrvatskih knjižnica, odnosno kako na njega unijeti program vaše knjižnice.

Kako bismo imali uvid u sve što se događalo na ovogodišnjem Danu hrvatskih knjižnica, molimo vas da se sa svojim programom prijavite na portal Pravo na knjižnicu/uključite se/prijava, zabilježite događanja u svojoj knjižnici i razgovor s osnivačen/financijerom ili slično, objavite na Facebook stranici DAN HRVATSKIH KNJIŽNICA te pošaljete materijale(fotografije/obavijesti/isječke/video-audio snimke s događanja) na adresu elektroničke pošte stručnoj tajnici HKD-a Mariji Šimunović(marijasimunovic@gmail.com).
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -