- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Novosti  //  13. MEĐUNARODNI STRUČNI SKUP KNJIŽNICA – SREDIŠTE ZNANJA I ZABAVE Treća životna dob – druga prilika za integraciju
13. MEĐUNARODNI STRUČNI SKUP KNJIŽNICA – SREDIŠTE ZNANJA I ZABAVE Treća životna dob – druga prilika za integraciju (11.09.2017)

Gradska knjižnica »Ivan Goran Kovačić« iz Karlovca i Knjižnica Mirana Jarca Novo Mesto najavljuju jednodnevni međunarodni stručni skup »Knjižnica – središte znanja i zabave«, koji će se održati 19. listopada 2017. godine u Školskom centru Novo Mesto. Skup će se organizirati trinaestu godinu za redom, a rezultat je dugogodišnje i uspješne suradnje među knjižnicama.

Tema ovogodišnjeg skupa nosi naziv Treća životna dob – druga prilika za integraciju. Program skupa u privitku.

Kotizacija iznosi 40 eura (za studente i umirovljenike je besplatna). U cijenu su uključeni radni materijali, osvježenje u stankama i zajednički ručak.

Rok za prijavu sudjelovanja je 15. listopad 2017. Prijaviti se može putem e-prijavnice.

Na skupu će se raspravljati o programima i uslugama knjižnica za osobe starije životne dobi.
Budući da je 2017. godine proglašena Europskom godinom obrazovanja odraslih, s motom »Snaga i užitak učenja«, misija svake knjižnice jest pružiti korisnicima prilike za stjecanjem novih znanja.
Osobama starije životne dobi ograničene su mogućnosti ravnopravnog i aktivnog sudjelovanja u kulturnom životu zajednice, stoga želimo približiti knjižnične usluge njihovim potrebama, učiniti im naše sadržaje dostupnijima te poboljšati njihove socijalne, kognitivne, emocionalne i kreativne vještine.
Hrvatski i slovenski stručnjaci s područja knjižničarstva, psihologije, sociologije i drugih znanstvenih disciplina, kroz pozvana stručna izlaganja, dat će odgovore na pitanja vezana uz specifičnosti usluga za osobe starije životne dobi te pružiti smjernice za njihov daljnji razvoj. Cilj je stručnog skupa razmjena mišljenja, ideja, stručnih znanja i primjera dobre prakse za daljnji kvalitetan razvoj struke na području rada s korisnicima u Sloveniji i Hrvatskoj.

Kontakt:
Vedrana Kovač Vrana, Gradska knjižnica »Ivan Goran Kovačić« Karlovac, tel. 047/412-377 (116), e-mail: vedrana@gkka.hr
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -