- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


Normalizacija rada u arhivima, knjižnicama, muzejima i galerijama  (objavljeno: 25.04.2020)

Na temelju Zaključka Vlade RH o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti, od ponedjeljka 27. travnja predviđa se ponovno otvaranje knjižara, antikvarijata, prodajnih galerija, arhiva, knjižnica, muzeja i izložbenih galerija.
Početak rada s korisnicima/posjetiteljima odvijat će se uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i strogih mjera fizičkog distanciranja sukladno preporukama HZJZ - Hrvatski zavod za javno zdravstvo.
Smjernice za rad knjižnica donijela je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i uključuju upute za posudbu tiskanih knjiga i rad u čitaonici.
Navedene smjernice odnose se na redovito poslovanje kao i rad s korisnicima/posjetiteljima.

(opširnije)

"Omoguru čita za đake i na daljinu"- program Kampanje "I ja želim čitati" u Noći knjige  (objavljeno: 22.04.2020)

Ove godine Nacionalna kampanja za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati!" kojoj je organizator Hrvatsko knjižničarsko društvo nastavlja sa svojim aktivnostima u Noći knjige. Pripremljen je virtualni program. Prilagođen je izvanrednim uvjetima u kojima trenutno svi živimo i radimo. Program će biti predstavljen pod nazivom "Omoguru čita za đake i na daljinu". U suradnji s brandom Omoguru i logopedinjom Majom Peretić organizirano je prikazivanje virtualnog predavanja o primjeni Omoguru alata. Korištenje ovog alata olakšava, poboljšava i potiče čitanje kod osoba s disleksijom i ostalim teškoćama čitanja.

(opširnije)

Natječaj Književnog petka: Zagrebu – riječju i slikom  (objavljeno: 22.04.2020)

Uredništvo Književnog petka, najdugovječnije zagrebačke književno-kulturne tribine u organizaciji Knjižnica grada Zagreba, objavljuje natječaj u kojem sve zainteresirane građane poziva na kreativni odgovor na nedavni razorni potres u kontekstu epidemije kororna virusa, situaciju bez presedana u novijoj zagrebačkoj povijesti.

(opširnije)

Gradska knjižnica Kaštela u virtualnoj Noći knjige  (objavljeno: 22.04.2020)

Gradska knjižnica Kaštela raspisala je dva natječaja za Noć knjige:

Osim toga, Gradska knjižnica Kaštela organizira virtualno noćno druženje u Kaštelanskom književnom klubu GKK. Pozvani su svi zaljubljenici u knjigu i čitanje da se pridruže u Noći knjige, 23. travnja u 20.30 sati u virtualnom druženju s knjigom u Facebook grupi Kaštelanski književni klub - Gradska knjižnica Kaštela. Program virtualne Noći knjige 2020. u Gradskoj knjižnici Kaštela požete pogledati ovdje.


Odgoda održavanja Stručnog skupa Strip u knjižnicama  (objavljeno: 21.04.2020)

ODGAĐA se Stručni skup Strip u knjižnicama koji se trebao održati u Vinkovcima, 4. i 5. lipnja 2020. godine, povodom 145 godina Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci. O novom terminu Skupa na vrijeme ćemo Vas obavijestiti.

(opširnije)

Otvoreno e-savjetovanje na temu: Nacrt prijedloga zakona o autorskom pravu i srodnim pravima  (objavljeno: 20.04.2020)

Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) je 17. travnja 2020. godine otvorio novo savjetovanje o Nacrtu prijedloga zakona o autorskom pravu i srodnim pravima sa zainteresiranom javnosti na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja".

Savjetovanje će biti otvoreno do 17. svibnja 2020. godine.

 


Stručni skupa: Knjižnice u procjepu 5 - OTKAZANO  (objavljeno: 20.04.2020)

Mjesto održavanja: Sisak, Hotel Panonija 14.5.2020. - 15.05.2020. OTKAZANO

Organizator: Knjižničarsko društvo Sisačko-moslavačke županije, Komisija za katalogizaciju Hrvatskoga knjižničarskog društva, NKČ Vlado Gotovac Sisak, Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja
Tema skupa: Sadržajna (i predmetna) obrada knjižnične građe

Više informacija o skupu možete pronaći ovdje.
 


Naputak za rad hrvatskih knjižnica  (objavljeno: 17.04.2020)


Hrvatsko knjižnično vijeće, na sjednici održanoj 16. travnja 2020. godine, usvojilo je Naputak za rad hrvatskih knjižnica, s posebnim osvrtom na rad narodnih i školskih knjižnica za vrijeme pandemije bolesti COVID-19.


Vjesnik bibliotekara Hrvatske 63 (2020)  (objavljeno: 14.04.2020)


Zbog novonastale situacije Vjesnik bibliotekara Hrvatske u 2020. godini izaći će kao dvobroj.

Pozivaju se autori da dostave svoje radove Uredništvu putem poveznice, a u obzir će se uzeti svi radovi koji pristignu do 1. rujna 2020. godine.


Nova tema broja 83 HKD Novosti – Knjižničari i knjižnice na radu od kuće  (objavljeno: 14.04.2020)

Dragi kolegice i kolege,
kao što vam je vjerojatno već poznato, broj 82 HKD Novosti izašao je 3. ožujka 2020., a priprema se broj 83. Tada je obzanjena i tema broja 83 - Knjižničarske udruge (s obzirom na to da je 2020. godina jubilarna za naš HKD, ali i za niz regionalnih društava koja su nedavno proslavila ili planiraju proslaviti svoje okrugle obljetnice).

(opširnije)

<< prethodna stranica | 11-20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -