- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


Vjesnik bibliotekara Hrvatske  (objavljeno: 27.01.2017)

Produžuje se rok za dostavu radova za skupštinski broj Vjesnika bibliotekara Hrvatske (4/2016). Pozivaju se autori, koji to još nisu učinili, da svoje radove pošalju na adresu Uredništva VBH najkasnije do 13. veljače 2017. godine. 
 


Vjesnik bibliotekara Hrvatske posvećen katalogizaciji  (objavljeno: 23.01.2017)

Tematski dvobroj Vjesnika bibliotekara Hrvatske pod naslovom "Formalna obrada knjižnične građe u svjetlu nadolazećih promjena" dostupan je na mrežnim stranicama Društva. Dvobroj kojeg su uredile Ana Barbarić i Vesna Hodak sadrži četrnaest pozvanih i prijavljenih radova koji se bave brojnim promjenama, teorijske i praktične naravi, vezanim uz formalnu obradu svih vrsta knjižnične građe. Dvobroj donosi i dva prikaza s naglaskom na prikaz prve dvije provedbene faze programa izrade nacionalnog pravilnika za katalogizaciju.

 


Objavljene HKD Novosti - broj 72  (objavljeno: 14.01.2017)

Objavljen je 72. broj HKD Novosti, pristupiti mu se može putem poveznice.

Tema sljedećeg, 73. broja, na tragu je tematike 41. Skupštine HKD-a, bit će „Zelena knjižnica kao poticatelj razvoja ekoloških navika korisnika“. Pojam zelena knjižnica odnosi na educiranje korisnika, njihovo osvješćivanje i senzibiliziranje na temu ekologije te uključivanje u srodne projekte, kao i na popularizaciju programa organizacije s područja zaštite i očuvanja prirode (predstavljanje rezultata znanstvenih istraživanja, stručnih radova, nakladništva i projekata). Smatramo da je tema aktualna i vjerujemo da su se naše kolegice i kolege s njom već susretali i da su spremni podijeliti svoja iskustva s čitateljima Novosti HKD-a!

Rok za predaju tekstova za sljedeći, 73. broj HKD Novosti je 15. ožujak 2017. godine.

Upute autorima dostupne su na poveznici.


Zaklada Dr. Ljerka Markić Čučuković  (objavljeno: 10.01.2017)

Zaklada Dr. Ljerka Markić Čučuković koja djeluje pri Katedri za bibliotekarstvo Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i ove godine nagrađuje najbolje studente diplomskog studija informacijskih znanosti smjera bibliotekarstvo. Za izniman uspjeh na studiju i aktivno sudjelovanje u pojedinim projektima Odsjeka ove su godine nagrađene studentice

Lana Lončarić i Lara Pavić.

Studenticama će nagrada za akad. godinu 2015./16. biti uručena u ponedjeljak, 16. siječnja 2017. u 12 sati u Vijećnici Filozofskoga fakulteta u Zagrebu. 


Novo izdanje HKD-a  (objavljeno: 10.01.2017)

HKD je objavio nove Smjernice za školske knjižnice. Ovu publikaciju, kao i sva izdanja HKD-a, možete naručiti putem online narudžbe.


Stručni skup „Nova, neobična, inspirativna... knjižnica“  (objavljeno: 09.01.2017)

Organizator: Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak
Programsko-organizacijski odbor: Dubravka Šurlan, Martina Bašić, Nataša Bujas, Dunja Holcer, Vesna Ivanković, Jasminka Jagačić Borić, Željka Turk Joksimović

Tema Skupa: s korisnicima, za korisnike - neobično, neuobičajeno, inovativno u knjižničnim uslugama i aktivnostima

Izlaganja: plenarna i posterska izlaganja
Rok za prijavu sudjelovanja s izlaganjem: 5. ožujka 2017.
Rok za prijavu sudjelovanja bez izlaganja: 26. ožujka 2017.
Kotizacija (uključuje materijale i osvježenja u pauzama): 100,00 kn

Za detalje i prijavu pogledajte poveznicu!

(opširnije)


Produženje roka Javnog poziva za Urednike/urednice niza Povremena izdanja HKD-a  (objavljeno: 02.01.2017)

Hrvatsko knjižničarsko društvo produžuje rok Javnog poziva za nove urednike/urednice niza Povremena izdanja HKD-a.
Molimo zainteresirane da do 15. siječnja 2017. godine dostave svoje ponude, uz opširan životopis s potrebnim referencijama za obavljanje uredničkih poslova, u Tajništvo HKD-a na adresu elektroničke pošte: hkd@hkdrustvo.hr.


Čestit Božić i sretnu i uspješnu Novu 2017. godinu!  (objavljeno: 19.12.2016)

 
Hrvatsko knjižničarsko društvo želi Vam

čestit Božić i sretnu i uspješnu Novu 2017. godinu!

 


Zbornik radova 16. okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama  (objavljeno: 09.12.2016)

HKD je objavio novi Zbornik radova 16. okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama.

Ovim se skupom istaknula se važnost knjižnica u obrazovnom procesu na način da su se prepoznali mehanizmi kojima knjižnice podržavaju obrazovanje te da se vrednuje njihova obrazovna uloga na svim razinama obrazovnog sustava – od osnovnog i srednjoškolskog do visokoškolskog obrazovanja.

Ovu publikaciju, kao i sva izdanja HKD-a, možete naručiti putem online narudžbe.


Kristina Kalanj dobitnica Nagrade „Tibor Tóth“ za 2016.  (objavljeno: 02.12.2016)

Hrvatsko informacijsko i dokumentacijsko društvo (HID) dodijelilo je svoju godišnju Nagradu „Tibor Tóth“ Kristini Kalanj iz knjižnice Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu za doprinos dokumentiranju znanstvene baštine i njezinom predstavljanju širokoj javnosti te stručnom i znanstvenom radu na polju informacijsko-dokumentacijskih znanosti i djelatnosti.
HID je ustanovio Nagradu „Tibor Tóth“ u znak javnog priznanja koje se dodjeljuje stručnjacima i znanstvenicima mlađe i srednje generacije za značajan doprinos na području informacijskih znanosti i djelatnosti.
Nagrada je nazvana imenom mr.sc. Tibora Tótha, istaknutog hrvatskog informacijskog stručnjaka i znanstvenika koji je svojim radom unaprijedio i promicao informacijske znanosti i djelatnosti na opću dobrobit naše zajednice.

(opširnije)

<< prethodna stranica | 21-30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -