- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


Program i prijava nazočnosti 6. okruglom stolu o zavičajnosti - Dječja knjižnica i nematerijalna kulturna baština  (objavljeno: 16.04.2015)

Gradska knjižnica Marka Marulića Split organizira 6. okrugli stol o zavičajnosti u knjigama za djecu i mlade, a odabrana tema je: Dječja knjižnica i nematerijalna kulturna baština.
Okrugli stol održat će se u ponedjeljak, 4. svibnja 2015. godine u Središnjoj knjižnici GKMM-a u Splitu. Šesti okrugli stol namijenjen je knjižničarima, školskim stručnim suradnicima, muzejskim radnicima, znanstvenicima, kao i svima onima koji se bave tematikom odgoja i obrazovanja djece i mladih. 

Rok za prijavu izlaganja je završen, međutim još se možete prijaviti za nazočnost skupu (Obrazac za prijavu nazočnosti skupu).

Također možete pogledati deteljan program okruglog stola (program).

(Opširnije o skupu)


65. broj HKD Novosti  (objavljeno: 10.04.2015)

Objavljen je 65. broj HKD Novosti, pristupiti mu se može na adresi:
http://hkdrustvo.hr/hkdnovosti/

Novi sastav uredništva zahvaljuje svim autorima koji su sudjelovati u kreativnom poslu stvaranja izdanja koje donosi detaljne informacije o našim projektima, problemima, prijedlozima, idejama i inovacijama.

(opširnije)

Okrugli stol Vrednovanje, upravljanje i zagovaranje ishoda u knjižnicama : mogućnosti uspostave ravnoteže poslovnih i tradicionalnih knjižničarskih vrijednosti  (objavljeno: 20.03.2015)

Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za statistiku i pokazatelje uspješnosti u knjižnicama, Komisija za upravljanje i Komisija za javno zagovaranje, uz suorganizaciju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu organiziraju zajednički okrugli stol “Vrednovanje, upravljanje i zagovaranje ishoda u knjižnicama : mogućnosti uspostave ravnoteže poslovnih i tradicionalnih knjižničarskih vrijednosti” koji će se održati 29. svibnja 2015. u Zagrebu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.
Rok za prijavu izlaganja je 15. travnja 2015. godine. (opširnije)


12. okrugli stol o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj i 6. festival hrvatskih bibliobusa  (objavljeno: 20.03.2015)

Komisija za pokretne knjižnice Hrvatskoga knjižničarskog društva u suradnji s Komisijom za narodne knjižnice HKD-a i Društvom knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja te Narodnom knjižnicom "Petar Preradović" Bjelovar kao domaćinom organizira 12. okrugli stol o pokretnim knjižnicama i 6. festival hrvatskih bibliobusa pod nazivom Bibliobus dolazi! Pokretne knjižnice kao dio knjižnične mreže.

Na ovom stručnom skupu s međunarodnim sudjelovanjem najavljeni su, osim domaćih predavača, i zanimljivi predavači i gosti iz Mađarske, Slovenije i Srbije, a na festivalu bibliobusa bit će predstavljeno desetak bibliobusa s raznih strana Hrvatske i bibliobus iz Mađarske (Pečuha). (opširnije)


Tematski broj VBH posvećen katalogizaciji  (objavljeno: 19.03.2015)

 U pripremi je tematski broj Vjesnika bibliotekara Hrvatske posvećen temi formalne obrade knjižnične građe kojeg uređuju gošće urednice Ana Barbarić i Vesna Hodak. Tematski broj pod naslovom Formalna obrada knjižnične građe u svjetlu nadolazećih promjena sadržavat će pozvane i prijavljene radove. Molimo zainteresirane kataložne stručnjake da sažetke predloženih radova pošalju na adrese elektroničke pošte abarbari@ffzg.hr i vhodak@nsk.hr do 1. lipnja 2015. Obavijest o prihvaćanju radova bit će dostavljena 1. srpnja 2015., a cjeloviti rad potrebno je poslati do 1. listopada 2015.

(opširnije)

HKD Novosti - Poziv na suradnju  (objavljeno: 19.03.2015)

 Drage kolegice i kolege, članovi Hrvatskog knjižničarskog društva, kao nova urednica Novosti HKD-a molim da mi se jave osobe koje bi htjele prihvatiti izazov i postati član uredništva, te sudjelovati u kreativnom poslu stvaranja kvalitetnog informativnog internet-izdanja. Također pozivam i autore članaka s interesantnim pričama, fotografijama, projektima, razmišljanjima na temu ili jednostavno važnim ili zanimljivim informacijama, da ih pošalju na katarina.todorcev@kgz.hr  ili na novosti@hkdrustvo.hr

Tu smo zbog vas, ali trebamo vašu pomoć i suradnju!!!

(opširnije)

Obavijest  (objavljeno: 06.03.2015)

Obavještavamo članove da su imenovani glavni urednici HKD-a. detalje možete pogledati na sljedećoj poveznici. Upućujemo vas da sve informacije za objavu na mrežnoj stranici HKD-a proslijedite Mariji Šimunović na adresu elektroničke pošte: msimunovic@nsk.hr ili marijasimunovic@gmail.com


U Zagrebu je održan sastanak IFLA-ine Sekcije za knjižnične usluge za osobe s posebnim potrebama  (objavljeno: 06.03.2015)

U organizaciji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i članova Komisije za knjižnične usluge za osobe s posebnim potrebama Hrvatskoga knjižničarskoga društva 27. i 28. veljače 2015. održan je dvodnevni polugodišnji sastanak IFLA-ine Sekcije za knjižnične usluge za osobe s posebnim potrebama.

(opširnije)

Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja 'Knjižnica godine'  (objavljeno: 05.03.2015)

Hrvatsko knjižničarsko društvo objavljuje javni poziv za dodjelu godišnjeg priznanja 'Knjižnica godine'.
Rok za prijavu je 3. svibnja 2015. godine.

(opširnije)

6. okrugli stol o zavičajnosti u knjigama za djecu i mlade, Split  (objavljeno: 03.03.2015)

Gradska knjižnica Marka Marulića Split organizira 6. okrugli stol o zavičajnosti u knjigama za djecu i mlade, a odabrana tema je Dječja knjižnica i nematerijalna kulturna baština.
Okrugli stol održat će se u ponedjeljak, 4. svibnja 2015. godine u Središnjoj knjižnici GKMM-a u Splitu.
Rok za prijavu izlaganja je 22.ožujka 2015. godine. (opširnije)


<< prethodna stranica | 31-40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -