- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


10. savjetovanje za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj  (objavljeno: 02.03.2015)

Tema ovogodišnjeg, jubilarnog izdanja savjetovanja bit će Vrednovanje djelatnosti narodnih knjižnica, a održat će se u Tuheljskim toplicama (Terme Tuhelj) od 30. rujna do 2. listopada 2015. godine. Pozivamo sve zainteresirane da svoja izlaganja prijave do 15. travnja 2015. godine. (opširnije)


ISBD : Međunarodni standardni bibliografski opis  (objavljeno: 03.02.2015)

U ponedjeljak, 9 veljače 20 15., u 13 sati na polukatu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održat će se svečano predstavljanje novog izdanja temeljnoga bibliografskog standarda, ISBD : Međunarodni standardni bibliografski opis.
O knjizi će govoriti urednica Dina Mašina, prevoditeljica doc. dr. sc. Ana Barbarić, lektorice Tanja Buzina i Elia Ekinović-Micak (pozivnica)


Stručni skup 'Dječje knjižnice – iskorak u virtualno'  (objavljeno: 02.02.2015)

Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Knjižnice grada Zagreba - Knjižnica Medveščak organiziraju stručni skup 'Dječje knjižnice – iskorak u virtualno' koji će se održati 27. ožujka 2015. u Zagrebu u Knjižnici Medveščak, Zvonimirova 17.
Rok za prijavu prijavu sudjelovanja je 1. ožujka, a nazočnosti 20. ožujka 2015. godine.
(opširnije)
 


14. dani specijalnih i visokoškolskih knjiižnica  (objavljeno: 24.01.2015)

Sekcija za visokoškolske i specijalne knjižnice HKD-a, u suradnji sa Sveučilišnom knjižnicom Rijeka te Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu, organizira 14. dane specijalnih i visokoškolskih knjižnica koji će se održati od 13. do 16. svibnja 2013. u Lovranu, Hotel Excelsior. Tema skupa je: Knjižnice : kamo i kako dalje? (opširnije)


The International Librarians Network: novi ciklus počinje u ožujku 2015. godine.  (objavljeno: 20.01.2015)

Želite razviti svoju profesionalnu mrežu i saznati kako rade knjižničari diljem svijeta? Sviđa Vam se ideja stručnih putovanja, ali nemate dovoljno financijskih sredstava na raspolaganju? The International Librarians Network (ILN) je kao stvoren za Vas. Sa zadovoljstvom najavljujemo sljedeći ciklus ovog popularnog programa koji će započeti u ožujku 2015. godine.

(opširnije)

   (objavljeno: 18.01.2015)

Hrvatsko knjižničarsko društvo pridružuje se osudi napada na slobodu izražavanja i dostignute slobode u pristupu informacijama koju je Europski ured za knjižnične, informacijske i dokumentacijske udruge (EBLIDA) iskazao u Priopćenju za javnost od 8. siječnja 2015. povodom napada na francuski satirički tjednik Charlie Hebdo u Parizu:

“EBLIDA osuđuje jučerašnji napad na francuski satirički tjednik Charlie Hebdo u Parizu, te želi naglasiti važnost slobode izražavanja i slobode pristupa informacijama kao jezgre za funkcioniranje demokratskog društva.

Jučer ujutro, 7. siječnja 2015, francuski satirički tjednik Charlie Hebdo, sa sjedištem u Parizu, pretrpio je kukavički oružani napad, što je rezultiralo smrću 12 osoba. EBLIDA želi izraziti odanost i punu podršku slobodi izražavanja, slobodi medija i slobodi pristupa informacijama kao središnjih i važnih elemenata za funkcioniranje demokratskog društva. EBLIDA u potpunosti podržava potpredsjednika Komisije EU, Andrusa Ansipa koji je na Twitteru napisao da su „napadi na novinare, napadi na slobodu govora i kulturu rasprave“.

EBLIDA želi izraziti svoju solidarnost i iskrenu sućut obiteljima žrtava, njihovim kolegama i građanima Francuske.”
 


12. okrugli stol o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj i 6. festival hrvatskih bibliobusa  (objavljeno: 15.01.2015)

Komisija za pokretne knjižnice Hrvatskoga knjižničarskog društva u suradnji s Komisijom za narodne knjižnice HKD-a i Društvom knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja te Narodnom knjižnicom "Petar Preradović" Bjelovar kao domaćinom organizira 12. okrugli stol o pokretnim knjižnicama i 6. festival hrvatskih bibliobusa pod nazivom Bibliobus dolazi! Pokretne knjižnice kao dio knjižnične mreže koji će se održati 17. travnja 2015. godine u Bjelovaru.
Na ovom stručnom skupu s međunarodnim sudjelovanjem najavljeni su, osim domaćih predavača, i zanimljivi predavači i gosti iz Mađarske, Slovenije i Srbije, a na festivalu bibliobusa bit će predstavljeno desetak bibliobusa s raznih strana Hrvatske i bibliobus iz Mađarske (Pečuha). (opširnije)
 


Novo izdanje HKD-a  (objavljeno: 13.01.2015)

U nizu Povremena izdanja HKD-a objavljen je ISBD : Međunarodni standardni bibliografski opis. Objedinjeno (konsolidirano) izdanje ISBD-a zamjenjuje sve dosadašnje specijalizirane ISBD-ove za pojedine vrste knjižnične građe te predstavlja važeći IFLA-in standard za bibliografski i kataložni opis svih vrsta građe. ISBD je prevela Ana Barbarić, a stručna redaktorica prijevoda je Mirna Willer. Ovu publikaciju, kao i sva izdanja HKD-a, možete naručiti putem online narudžbe.

(opširnije)

Dodjela nagrada najboljim studentima bibliotekarstva Sveučilišta u Zagrebu  (objavljeno: 09.01.2015)

Zaklada Dr. Ljerka Markić-Čučuković, koja djeluje pri Katedri za bibliotekarstvo Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i ove godine nagrađuje najbolje studente diplomskog studija informacijskih znanosti smjera bibliotekarstvo.
Za izniman uspjeh na studiju i aktivno sudjelovanje u pojedinim projektima Odsjeka ove su godine nagrađene studentice Monika Berać i Andrea Grkinić.
Studenticama će  nagrada za akad. godinu 2013./14. biti uručena u srijedu, 14. siječnja 2015. u 12 sati u Vijećnici Filozofskoga fakulteta u Zagrebu.


Čestitka  (objavljeno: 19.12.2014)

 Hrvatsko knjižničarsko društvo želi Vam

sretan Božić i sretnu i uspješnu Novu 2015. godinu!


<< prethodna stranica | 31-40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -