- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


EBLIDA-ina kampanja Pravo na e-čitanje  (objavljeno: 09.07.2014)

U sklopu svoje kampanje Pravo na e-čitanje EBLIDA je pokrenula online peticiju za pravo na e-čitanje i ozakonjenje posudbe e-knjiga u knjižnicama.
Peticija, koja je dosad prevedena na 20 jezika, dostupna je i na hrvatskom jeziku.
Pozivamo knjižničarska društva i knjižnice da putem svojih web-stranica i društvenih mreža izvijeste o EBLIDA-inoj peticiji za pravo na e-čitanje, te pozovu knjižničare i korisnike knjižnica, kao i donositelje odluka i političare i sve građane, da se informiraju o pravu na e-čitanje i da se potpisivanjem ove peticije založe za njegovu obranu.
Više detalja o EBLIDA-inoj kampanji Pravo na e-čitanje donosi izvorni tekst.

(opširnije)

Novi zbornik u izdanju HKD-a  (objavljeno: 09.07.2014)

U nizu Izdanja HKD-a objavljen je Zbornik radova sa skupa 13. dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica, održanog u Opatija, 15.-18. svibnja 2013. pod nazivom Knjižnice: kamo i kako dalje? : članstvo u EU- knjižničari gdje smo? : produktivnost znanstvene zajednice : obrazovanje korisnika : knjižnice u vremenu recesije - kako preživjeti?
Ovu publikaciju po cijeni od 210 kn, kao i ostale publikacije u izdanju HKD-a, možete naručiti putem online narudžbe.


63. broj HKD Novosti  (objavljeno: 03.07.2014)

Objavljen je lipanjski broj HKD Novosti, pristupiti mu se može na adresi
http://hkdrustvo.hr/hkdnovosti/, a pdf je dostupan s adrese http://hkdrustvo.hr/datoteke/1672.

Broj je vrlo bogat i zanimljiv, uredništvo se nada da smo temom broja koja se zapravo proteže kroz sve rubrike uspješno osvijetlili školsko knjižničarstvo i dali svoj doprinos njegovoj afirmaciji.

Usto, pripremili smo i malu (anonimnu) anketu za čitatelje HKD Novosti pa vas sve ljubazno molimo da odvojite 10-ak minuta svojega vremena i odgovorite nam na par pitanja kako biste nas usmjerili u daljnjem radu:

Uživajte u čitanju!


Studentice bibliotekarstva dobitnice Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu  (objavljeno: 13.06.2014)

Povjerenstvo za Rektorovu nagradu pregledalo je studentske radove koje su
za akademsku godinu 2013./2014. predložile sastavnice Sveučilišta u Zagrebu i izabralo je 102 rada za Rektorovu nagradu te 18 radova za Posebnu Rektorovu nagradu. Među nagrađenim radovima je i rad studentica diplomskog studija informacijskih znanosti, smjera bibliotekarstvo Ileane Kurtović i Jagode Mesić "Čitalačke navike učenika i studenata u službi razvoja društvenoga i kulturnoga aktivizma i tolerancije". Rad je izrađen pod mentorstvom doc. dr. sc. Ane Barbarić, predstojnice Katedre za bibliotekarstvo Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu.


Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja 'Knjižnica godine'  (objavljeno: 29.05.2014)

Hrvatsko knjižničarsko društvo objavljuje javni poziv za dodjelu godišnjeg priznanja 'Knjižnica godine'.
Rok za prijavu je 1. srpnja 2014. godine.

(opširnije)

Novi zbornik radova Odjela za djecu i mlade GKMM-a u Splitu  (objavljeno: 23.05.2014)

Na 5. okruglom stolu o zavičajnosti u knjigama za djecu i mlade u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, 26. svibnja 2014. godine promovirat će se Zbornik radova s 4. okruglog stola Utjecaj hrvatske usmene tradicije u suvremenoj književnosti za djecu i mlade.
Zbornik je, po cijeni od 70 kn, moguće nabaviti putem narudžbenice u GKMM u Splitu.
Promotivni materijal Zbornika


Stručni skup Dječji odjel – partner obitelji i predškolskoj ustanovi: prva obavijest  (objavljeno: 21.05.2014)

 Dječja knjižnica mira, Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, u suradnji s Komisijom za knjižnične usluge za djecu i mlade, organizira Stručni skup „Dječji odjel – partner obitelji i predškolskoj ustanovi“ koji će se održati 7. studenoga 2014. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci u okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.

(opširnije)

1. okrugli stol o javnom zagovaranju - druga obavijest  (objavljeno: 15.05.2014)

Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za javno zagovaranje i Radna grupa za pravne i srodne knjižnice u suorganizaciji s Gradskom knjižnicom Marka Marulića u Splitu, Sveučilišnom knjižnicom u Splitu i Pravnim fakultetom u Splitu priprema 1. okrugli stol o javnom zagovaranju: Zagovaranje za knjižnice i knjižničarstvo.
Okrugli stol će se održati u srijedu, 21. svibnja 2014. godine u Splitu  u Središnjoj knjižnici Gradske knjižnice Marka Marulića.
Program (novi)

(opširnije)

5. okrugli stol o zavičajnosti u knjigama za djecu i mlade  (objavljeno: 13.05.2014)

Gradska knjižnica Marka Marulića Split, Odjel za djecu i mlade poziva na prisustvovanje 5. okruglom stolu o zavičajnosti u knjigama za djecu i mlade "Prirodna baština Hrvatske u literaturi za djecu i mlade", koji će se održati u ponedjeljak, 26. svibnja 2014. u Splitu.
Prijave za skup primaju se do 23. svibnja 2014.
Program skupa


HKD Uredništvo mrežnih stranica: anketa završava 15.5.2014.  (objavljeno: 12.05.2014)

Uredništvo mrežnih stranica Hrvatskoga knjižničarskog društva provodi anketu kojom želi prikupiti vaša mišljenja o informativnosti sadašnjih mrežnih stranica HKD-a, prijedloge uvođenja novih sadržaja, unaprijeđenju navigacijskih mogućnosti, poboljšanju međusobne komunikacije i bilo čemu drugome što ste uočili prilikom posjeta stranicama. Sve što bude moguće nastojati ćemo ugraditi u mrežne stranice Društva na zadovoljstvo kolegica i kolega.
Anketa sadrži 15 pitanja i namijenjena je cijeloj hrvatskoj knjižničarskoj zajednici. Nadamo se da nećete propustiti prigodu za iznošenje svojega mišljenja jer je za popunjavanje ankete potrebno samo 10-tak minuta.

Provođenje ankete završava 15. svibnja 2014. godine. Zahvaljujemo kolegama koji se odazvali te molimo za suradnju sve koji se nisu do sada  uključili. 
Srdačno vas pozdravljaju članovi Uredništva mrežnih stranica HKD-a.


<< prethodna stranica | 40-49 | 50-59 | 60 | 61-70 | 71-80 | 81-89 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -