- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


Objavljene HKD Novosti - broj 69  (objavljeno: 12.04.2016)

Objavljen je 69. broj Novosti HKD-a, pristupiti mu se može putem poveznice.

Tema sljedećeg, 70. broja, bit će „Suvremena knjižnica za djecu i mlade“. Moderna knjižnica pravi je kulturni centar, u kojem možete ne samo čitati, već i sudjelovati u raznim vrstama radionica, posjećivati izložbe, koncerte, predstave, predavanja,... A kad je u pitanju dječja knjižnica, onda prostor knjižnice služi i za igru, crtanje, plesanje,... Podijelite s kolegama vaša iskustva u organizaciji prostora odjela za djecu i mladež, ispričajte ponešto o programima i projektima koje provode vaše knjižnice.

Rok za predaju tekstova za sljedeći, 70. broj HKD Novosti je 20. lipanj 2016.

Upute autorima dostupne su na sljedećoj poveznici.

 

(opširnije)

Javni poziv za predlaganje kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva  (objavljeno: 12.04.2016)

Povjerenstvo za predlaganje kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva, u sastavu: Blaženka Peradenić Kotur (predsjednica), Melinda Grubišić, Vlatka Surma Szabo, Iva Ciceran, Hrvoje Džanko te stručna tajnica HKD-a Kristina Romić (po funkciji), objavljuje Javni poziv za predlaganje kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva
Rok za dostavu prijedloga kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva je 10. srpnja 2016. godine.

(opširnije)

Najava i poziv za sudjelovanje na konferenciji Pubmet 2016  (objavljeno: 04.04.2016)

Pozivamo vas na sudjelovanje na 3. međunarodnoj konferenciji PUBMET2016. U fokusu ove konferencije su novi trendovi u znanstvenom izdavaštvu (PUBlishing) i predstavljanje i analiza mogućih metrika (METrics) koje se koriste prilikom različitih procesa evaluacije. Ovogodišnje teme usmjerene su na otvoreni pristup, poslovne modele znanstvenog izdavaštva, odnos tradicionalnih i aleternativnih metrika (bibliometrija, altmetrija), upravljanje digitalnim pravima u kontekstu otvorenog pristupa, etiku u znanstvenom izdavaštvu i dr.

Poziv za prijavu radova i popis ovogodišnjih tema dostupan je na sljedećoj mrežnoj poveznici.

 

(opširnije)

Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja Knjižnica godine  (objavljeno: 01.04.2016)

Hrvatsko knjižničarsko društvo objavljuje javni poziv za dodjelu godišnjeg priznanja Knjižnica godine.
Rok za prijavu je 1. lipnja 2016. godine.

(opširnije)

Poziv na predstavljanje novoga hrvatskog UDK mrežnog izdanja - Hrvatski UDK Online  (objavljeno: 26.02.2016)

Riječ je o jedinstvenom alatu na hrvatskome jeziku koji sadrži cjelovitu standardnu inačicu UDK s više od 70 000 oznaka, proširenu s više od 11 000 otpisanih brojeva. 

Hrvatski UDK Online predstavit će njegova urednica Lidija Jurić-Vukadin.

Predstavljanje će se održati u petak, 4. ožujka 2016. u 12 sati, u dvorani na polukatu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Hrvatske bratske zajednice 4.
(opširnije o samom izdanju)


Stručni skup Dječje knjižnice i civilno društvo  (objavljeno: 25.02.2016)

Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Knjižnice grada Zagreba - Knjižnica Medveščak organiziraju stručni skup

"Dječje knjižnice i civilno društvo" koji će se održati 18. ožujka 2016. u Zagrebu u Knjižnici Medveščak, Zvonimirova 17.

(opširnije)


2. okrugli stol: Zavičajni fondovi i zbirke u knjižnicama panonskog prostora: u digitalnom okruženju!  (objavljeno: 18.02.2016)

Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za zavičajne zbirke, Društvo knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema i Gradska i Sveučilišna knjižnica Osijek organiziraju:

2. okrugli stol: Zavičajni fondovi i zbirke u knjižnicama panonskog prostora: u digitalnom okruženju!

koji će se održati u Osijeku 13. travnja 2016. godine u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek, Europska avenija 24.

Rok za prijavu izlaganja je 25. ožujka 2016. godine.
Rok za prijavu nazočnosti (bez izlaganja) je do 5. travnja 2016.

(opširnije)


Stručni skup Knjižnice u procjepu 3  (objavljeno: 11.02.2016)

Mjesto održavanja: Sisak, Hotel Panonija 19.05. - 20.05.2016
Organizator: Knjižničarsko društvo Sisačko-moslavačke županije, Komisija za katalogizaciju Hrvatskoga knjižničarskog društva, Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak
Tema skupa: Stručna obrada knjižnične građe namijenjene djeci i mladima

Knjižničari koji se bave stručnom obradom knjižnične građe (katalogizacija, klasifikacija, predmetna obrada, signiranje) namijenjene djeci i mladima suočavaju se s brojnim problemima uslijed rastuće produkcije raznovrsne građe namijenjene djeci (slikovnice, slikovnice za bebe, taktilne slikovnice, zvučne slikovnice, trodimenzionalne slikovnice, knjige, e-knjige, igračke, audiovizualna, elektronička, glazbena i efemerna građa...). Ovogodišnjim Stručnim skupom želimo, kroz pozvana i prijavljena izlaganja, radionice te primjere dobre prakse i konstruktivnu raspravu, razmotriti i uskladiti praksu prema međunarodnim standardima te utvrditi koji će se propisi primjenjivati za ujednačenu obradu građe namijenjene djeci i mladima.

Programski odbor: Ana Barbarić, Nataša Bujas, Vesna Hodak, Dunja Holcer, Danijela Kulović, Gordana Miolin, Diana Polanski, Dubravka Šurlan

Rok za prijavu sudjelovanja s izlaganjem: 18. travnja 2016.
Rok za prijavu sudjelovanja bez izlaganja: 08. svibnja 2016.

Prijava sudjelovanja - s izlaganjem
Prijava sudjelovanja - bez izlaganja

(opširnije)


ISIC : The Information Behaviour Conference: Information Seeking in Context  (objavljeno: 09.02.2016)

Od 20. do 23. rujna 2016. na Sveučilištu u Zadru održava se konferencija o informacijskom ponašanju korisnika, usmjerena na informacijske potrebe i ponašanje u kontekstu kojeg određuju okolinski i/ili osobni čimbenici korisnika informacija. ISIC konferencija održava se bijenalno u raznim dijelovima svijeta, a ove godine domaćin i suorganizator je Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru. Interdisciplinarni karakter Konferencije poticaj je na uključivanje brojnim znanstvenicima i stručnjacima iz raznih područja: istraživačima iz područja informacijskih znanosti, psiholozima, sociolozima, informatičarima i profesionalcima iz drugih disciplina kojima je u interesu spoznati zašto se danas traže i pretražuju informacije, na koji se način koriste i kako na to utječe kontekst u kojem se informacijski procesi zbivaju.
Više o Konferenciji pogledajte na sljedećoj mrežnoj poveznici.


Nacrt Pravilnika o odgovarajućoj vrsti obrazovanja učitelja, nastavnika, odgajatelja i stručnih suradnika u školskoj ustanovi i učeničkom domu  (objavljeno: 08.02.2016)

Otvorena je javna rasprava o Nacrtu Pravilnika o odgovarajućoj vrsti obrazovanja učitelja, nastavnika, odgajatelja i stručnih suradnika u školskoj ustanovi i učeničkom domu.
Pozivamo vas da se uključite u javnu raspravu  i da svojim konstruktivnim prijedlozima doprinesete boljem definiranju položaju knjižničara unutar obrazovnog sustava.  

Javna rasptava je otvorena do 25.02.2016. godine.
Detalje pogledajte na sljedećoj mrežnoj poveznici.
 


<< prethodna stranica | 41-50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -