- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


Zbornik radova Proceedings Summer school in the study of old books  (objavljeno: 04.03.2014)

Zbornik radova Proceedings Summer school in the study of old books, koji je proizašao s ljetne škole koja se u organizaciji Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru održavala od 28. rujna do 2. listopada 2009., izašao je kao elektronička knjiga i besplatno je dostupan na adresi: http://www.unizd.hr/Portals/41/elektronicka_izdanja/Summer_school_in_the_study_of_old_books.pdf


Izložba fotografskih i likovnih radova knjižničarki  (objavljeno: 26.02.2014)

Pozivamo vas na otvorenje izložbe „Dvije autorice sinhrono“, na kojoj će biti predstavljeni fotografski i likovni radovi dviju autorica knjižničarki.
Izložba se otvara u Knjižnici Staglišće (KGZ) 27. veljače 2014. godine u 18:30 sati.
Opširnije na: http://www.kgz.hr/default.aspx?id=10790


Gradska knjižnica Poreč: javni poziv  (objavljeno: 19.02.2014)

Gradska knjižnica Poreč objavila je javni poziv za prijam polaznika na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa za jednog diplomiranog knjižničara u Gradskoj knjižnici Poreč.
Hrvatski zavod za zapošljavanje natječaj je objavio 18. veljače 2014. godine, a prijave po ovom Pozivu podnose se u roku od osam (8) dana od dana  objave na adresu: Gradska knjižnica Poreč, Trg Marafor 3, 52440 Poreč, s naznakom “Stručno osposobljavanje za rad”.

(opširnije)

HKD Novosti - poziv autorima  (objavljeno: 19.02.2014)

Obavještavamo vas da je u pripremi ožujski broj HKD Novosti. Rok za predaju tekstova za ožujski broj HKD Novosti jest kraj veljače 2014. U fokusu ovoga broja biti će specijalne knjižnice.
Uredništvo poziva autore da šalju svoje tekstove i prijedloge.


Pravilnik o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu stjecanja stručnih zvanja u knjižničarskoj struci  (objavljeno: 12.02.2014)

U Narodnim novinama, broj 16/14 objavljen je Pravilnik o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu stjecanja stručnih zvanja u knjižničarskoj struci.
Pravilnik stupa na snagu 15. veljače 2014. godine.


Natječaj za upis na poslijediplomski sveučilišni studij  (objavljeno: 12.02.2014)

Sveučilište u Zadru raspisuje natječaj za upis na poslijediplomski sveučilišni studij *Društvo znanja i prijenos informacija* za stjecanje akademskog stupnja doktor/doktorica znanosti iz područja društvenih znanosti, polje informacijske i komunikacijske znanosti, grane knjižničarstvo i nakladništvo i doktor/doktorica znanosti iz područja humanističkih znanosti, polje interdisciplinarne humanističke znanosti.
Akademska godina 2013./2014.
Cjeloviti tekst natječaja dostupan je na http://www.unizd.hr i http://ozk.unizd.hr


Dani otvorenih vrata Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu  (objavljeno: 12.02.2014)

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i ove godine, od ponedjeljka 17. do četvrtka 20. veljače 2014.,otvara svoja vrata svima koje zanima hrvatska kulturna baština koju ona s ponosom u svom prostoru čuva. Svoje znanje o hrvatskoj kulturi i baštini možete provjeriti rješavanjem online kviza Jeste li znali? Za rješavanje kviza potrebno je izdvojiti 3 minute.
Pozivamo vas da riješite kviz te nam s pridružite na Danima otvorenih vrata u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, Hrvatske bratske zajednice 4.
Program


Novo hrvatsko skraćeno izdanje UDK  (objavljeno: 10.02.2014)

U nakladi Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu objavljeno je licencirano skraćeno izdanje Univerzalne decimalne klasifikacije. Sadrži preko 10.000 brojeva klasifikacijske sheme (glavne, opće i specijalne pomoćne tablice), s proširenjima. Tablice sadrže i abecedno predmetno  kazalo s više od 17.000 pristupnica. Urednica priručnika i autorica kazala je Lidija Jurić Vukadin.
Publikaciju možete kupiti u Odsjeku za odnose s javnošću Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu ili naručiti preko narudžbenice.
Cijena primjerka je 250 kn.

(opširnije)

14. okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama  (objavljeno: 10.02.2014)

U Zagrebu će se 10. prosinca 2014. godine održati 14. okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama, u organizaciji Komisije za slobodan pristup informacijama i slobodu izražavanja Hrvatskog knjižničarskog društva i Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Osim pozvanih izlaganja, ove godine prvi puta programski odbor otvara mogućnost prijave izlaganja.
Rok za prijavu sažetaka je 15. ožujka 2014.

(opširnije)


Novo stručno izdanje  (objavljeno: 10.02.2014)

Knjižničarsko društvo Sisačko-moslavačke županije objavilo je Zbornik radova „Knjižnice u procjepu: stručna obrada neknjižne građe“. Cijena mu je 120 kn i može se naručiti na http://www.nkc-sisak.hr/?page_id=10696
Zbornik sadrži 2 pozvana i 12 stručnih radova predstavljenih 2012. godine na stručnom skupu „Knjižnice u procjepu: stručna obrada neknjižne građe“ u organizaciji Knjižničarskog društva Sisačko-moslavačke županije i Komisije za katalogizaciju Hrvatskoga knjižničarskog društva.
 


<< prethodna stranica | 40-49 | 50-59 | 60 | 61-70 | 71-80 | 81-89 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -