- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


Stručni skup Dječji odjel – partner obitelji i predškolskoj ustanovi: prva obavijest  (objavljeno: 21.05.2014)

 Dječja knjižnica mira, Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, u suradnji s Komisijom za knjižnične usluge za djecu i mlade, organizira Stručni skup „Dječji odjel – partner obitelji i predškolskoj ustanovi“ koji će se održati 7. studenoga 2014. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci u okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.

(opširnije)

1. okrugli stol o javnom zagovaranju - druga obavijest  (objavljeno: 15.05.2014)

Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za javno zagovaranje i Radna grupa za pravne i srodne knjižnice u suorganizaciji s Gradskom knjižnicom Marka Marulića u Splitu, Sveučilišnom knjižnicom u Splitu i Pravnim fakultetom u Splitu priprema 1. okrugli stol o javnom zagovaranju: Zagovaranje za knjižnice i knjižničarstvo.
Okrugli stol će se održati u srijedu, 21. svibnja 2014. godine u Splitu  u Središnjoj knjižnici Gradske knjižnice Marka Marulića.
Program (novi)

(opširnije)

5. okrugli stol o zavičajnosti u knjigama za djecu i mlade  (objavljeno: 13.05.2014)

Gradska knjižnica Marka Marulića Split, Odjel za djecu i mlade poziva na prisustvovanje 5. okruglom stolu o zavičajnosti u knjigama za djecu i mlade "Prirodna baština Hrvatske u literaturi za djecu i mlade", koji će se održati u ponedjeljak, 26. svibnja 2014. u Splitu.
Prijave za skup primaju se do 23. svibnja 2014.
Program skupa


HKD Uredništvo mrežnih stranica: anketa završava 15.5.2014.  (objavljeno: 12.05.2014)

Uredništvo mrežnih stranica Hrvatskoga knjižničarskog društva provodi anketu kojom želi prikupiti vaša mišljenja o informativnosti sadašnjih mrežnih stranica HKD-a, prijedloge uvođenja novih sadržaja, unaprijeđenju navigacijskih mogućnosti, poboljšanju međusobne komunikacije i bilo čemu drugome što ste uočili prilikom posjeta stranicama. Sve što bude moguće nastojati ćemo ugraditi u mrežne stranice Društva na zadovoljstvo kolegica i kolega.
Anketa sadrži 15 pitanja i namijenjena je cijeloj hrvatskoj knjižničarskoj zajednici. Nadamo se da nećete propustiti prigodu za iznošenje svojega mišljenja jer je za popunjavanje ankete potrebno samo 10-tak minuta.

Provođenje ankete završava 15. svibnja 2014. godine. Zahvaljujemo kolegama koji se odazvali te molimo za suradnju sve koji se nisu do sada  uključili. 
Srdačno vas pozdravljaju članovi Uredništva mrežnih stranica HKD-a.


Javni poziv na predlaganje kandidata za dodjelu Kukuljevićeve povelje  (objavljeno: 30.04.2014)

Hrvatsko knjižničarsko društvo objavljuje Javni poziv na predlaganje kandidata za dodjelu Kukuljevićeve povelje.

Rok za slanje prijedloga je 1. srpnja 2014. godine.

(opširnije)

Javni poziv na predlaganje kandidata za dodjelu Nagrade Eva Verona  (objavljeno: 30.04.2014)

Hrvatsko knjižničarsko društvo objavljuje Javni poziv na predlaganje kandidata za dodjelu Nagrade “Eva Verona”.
Rok za slanje prijedloga je 1. srpnja 2014. godine.

(opširnije)

Javni poziv za predlaganje kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva  (objavljeno: 30.04.2014)

Povjerenstvo za predlaganje kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva, u sastavu: Katica Matković-Mikulčić (predsjednica), Dijana Erceg, Astrid Grobenski-Grgurić, Marija Šegota-Novak, Goran Vučković te stručna tajnica HKD-a Dunja Holcer (po funkciji), objavljuje Javni poziv za predlaganje kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva.
Rok za dostavu prijedloga kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva je 25. srpnja 2014. godine.


EBLIDA-ina kampanja Pravo na e-čitanje  (objavljeno: 23.04.2014)

Dana 23. travnja 2014., dok se širom svijeta obilježava Svjetski dan knjige i autorskog prava, a u knjižnicama širom Hrvatske i Noć knjige, Europski ured za knjižnične, informacijske i dokumentacijske udruge (EBLIDA) započinje europsku kampanju Pravo na e-čitanje (The right to e-read).

Hrvatsko knjižničarsko društvo dosad je priredilo i objavilo hrvatski prijevod dvaju EBLIDA-inih dokumenata o e-čitanju:

Europske knjižnice i izazovi e-nakladništva (http://www.hkdrustvo.hr/clanovi/alib/datoteke/file/EBLIDA%20-%20Europske%20knjiznice%20i%20izazovi%20e-nakladnistva%20-%20HKD%20web.pdf)

Pravo na e-čitanje : način postupanja s e-knjigama za europske knjižnice (http://www.hkdrustvo.hr/hkdnovosti/clanak/718)

Opširnije o EBLIDA-inoj kampanji Pravo na e-čitanje:
http://www.eblida.org/news/e-read-day.html
http://www.eblida.org/e-read/the-campaign.html


Priznanje Američkoga knjižničarskog društva (ALA) Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica  (objavljeno: 23.04.2014)

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica dobitnica je priznanja Američkoga knjižničarskog društva (ALA) za inovativne međunarodne knjižnične projekte u 2014. godini. Priznanje je koprivničkoj knjižnici dodijeljeno za projekt pokretanja i organiziranja lokalne mreže podrške romskoj zajednici.
Knjižnicu i čitaonicu „Fran Galović“ Koprivnica za priznanje ALA-e kandidiralo je Hrvatsko knjižničarsko društvo.
Čestitamo!
(Opširnije)


Čestitka!  (objavljeno: 17.04.2014)

Hrvatsko knjižničarsko društvo želi Vam sretan Uskrs!


<< prethodna stranica | 51-60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -