- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


Program e-učenja "Pathways to Information Leadership"  (objavljeno: 11.03.2014)

Tri važne ustanove Aberystwyth University, ASLIB i Emerald razvile su i distribuiraju akreditinani program e-učenja pod nazivom Pathways to Information Leadership. Program se sastoji od 30 modula i pokriva šest ključnih područja informacijskog menađmenta. Ovisno o završenim modulima moguće je steći različite stručne stupnjeve. Sukladno odabranom stupnju razlikuju se cijene, a članovima HKD-a odobrava se popust.

(opširnije)

Nagrada "Tibor Toth"  (objavljeno: 10.03.2014)

Hrvatsko informacijsko i dokumentacijsko društvo (HIDD) ustanovilo je Nagradu "Tibor Toth" kao znak javnog priznanja stručnjacima i znanstvenicima mlađe i srednje generacije za značajan doprinos na području informacijskih znanosti i djelatnosti. Nagrada je nazvana imenom mr.sc. Tibora Totha, istaknutog hrvatskog informacijskog stručnjaka i znanstvenika, koji je svojim radom unaprijedio i promicao informacijske znanosti i djelatnosti na opću dobrobit naše zajednice.
Nagrada se po prvi puta dodjeljuje ove godine, a rok za slanje prijedloga je 31. ožujka 2014. godine.
Prijedlog uputiti na:
Mr.sc. Ivo Tokić, MBA
Predsjednik Hrvatskog informacijskog i dokumentacijskog društva
Tel.: 091-4970-774
e-mail: ivo.tokic@ina.hr
www.ina.hr


European Conference on Information Literacy (ECIL): treći poziv  (objavljeno: 10.03.2014)

We would like to invite you to the 2nd European Conference on Information Literacy (or ECIL) organized by the Department of Information and Communication Sciences of Zagreb University and Department of Information Management of Hacettepe University, Turkey. 2nd European Conference on Information Literacy (or ECIL) will be held on 20-23 October 2014 in Dubrovnik at the Valamar Lacroma Hotel, Croatia.
Abstract submission: 16 March 2014.

(opširnije)

Zbornik radova Proceedings Summer school in the study of old books  (objavljeno: 04.03.2014)

Zbornik radova Proceedings Summer school in the study of old books, koji je proizašao s ljetne škole koja se u organizaciji Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru održavala od 28. rujna do 2. listopada 2009., izašao je kao elektronička knjiga i besplatno je dostupan na adresi: http://www.unizd.hr/Portals/41/elektronicka_izdanja/Summer_school_in_the_study_of_old_books.pdf


Izložba fotografskih i likovnih radova knjižničarki  (objavljeno: 26.02.2014)

Pozivamo vas na otvorenje izložbe „Dvije autorice sinhrono“, na kojoj će biti predstavljeni fotografski i likovni radovi dviju autorica knjižničarki.
Izložba se otvara u Knjižnici Staglišće (KGZ) 27. veljače 2014. godine u 18:30 sati.
Opširnije na: http://www.kgz.hr/default.aspx?id=10790


Gradska knjižnica Poreč: javni poziv  (objavljeno: 19.02.2014)

Gradska knjižnica Poreč objavila je javni poziv za prijam polaznika na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa za jednog diplomiranog knjižničara u Gradskoj knjižnici Poreč.
Hrvatski zavod za zapošljavanje natječaj je objavio 18. veljače 2014. godine, a prijave po ovom Pozivu podnose se u roku od osam (8) dana od dana  objave na adresu: Gradska knjižnica Poreč, Trg Marafor 3, 52440 Poreč, s naznakom “Stručno osposobljavanje za rad”.

(opširnije)

HKD Novosti - poziv autorima  (objavljeno: 19.02.2014)

Obavještavamo vas da je u pripremi ožujski broj HKD Novosti. Rok za predaju tekstova za ožujski broj HKD Novosti jest kraj veljače 2014. U fokusu ovoga broja biti će specijalne knjižnice.
Uredništvo poziva autore da šalju svoje tekstove i prijedloge.


Pravilnik o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu stjecanja stručnih zvanja u knjižničarskoj struci  (objavljeno: 12.02.2014)

U Narodnim novinama, broj 16/14 objavljen je Pravilnik o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu stjecanja stručnih zvanja u knjižničarskoj struci.
Pravilnik stupa na snagu 15. veljače 2014. godine.


Natječaj za upis na poslijediplomski sveučilišni studij  (objavljeno: 12.02.2014)

Sveučilište u Zadru raspisuje natječaj za upis na poslijediplomski sveučilišni studij *Društvo znanja i prijenos informacija* za stjecanje akademskog stupnja doktor/doktorica znanosti iz područja društvenih znanosti, polje informacijske i komunikacijske znanosti, grane knjižničarstvo i nakladništvo i doktor/doktorica znanosti iz područja humanističkih znanosti, polje interdisciplinarne humanističke znanosti.
Akademska godina 2013./2014.
Cjeloviti tekst natječaja dostupan je na http://www.unizd.hr i http://ozk.unizd.hr


Dani otvorenih vrata Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu  (objavljeno: 12.02.2014)

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i ove godine, od ponedjeljka 17. do četvrtka 20. veljače 2014.,otvara svoja vrata svima koje zanima hrvatska kulturna baština koju ona s ponosom u svom prostoru čuva. Svoje znanje o hrvatskoj kulturi i baštini možete provjeriti rješavanjem online kviza Jeste li znali? Za rješavanje kviza potrebno je izdvojiti 3 minute.
Pozivamo vas da riješite kviz te nam s pridružite na Danima otvorenih vrata u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, Hrvatske bratske zajednice 4.
Program


<< prethodna stranica | 51-60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -