- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


59. broj HKD Novosti  (objavljeno: 28.06.2013)

Objavljen je lipanjski broj HKD Novosti. Datoteku u pdf-u možete skinuti s adrese http://hkdrustvo.hr/datoteke/1543. Snalaženje unutar dokumenta olakšano je poveznicama koje vode na članke i sadržaj, a klasičnome pregledu po člancima možete pristupiti na staroj adresi:
http://hkdrustvo.hr/hkdnovosti/.
Izlazak sljedećeg broja planira se u rujnu 2013., a tema broja biti će Europska unija (institucije, europski projekti, zakonodavstvo, manjine). Tekstovi se primaju do 31. kolovoza 2013. Pozivamo vas da se javite s idejama, komentarima, prijedlozima i, naravno, s tekstovima.


Novi web Zagrebačkog knjižničarskog društva  (objavljeno: 28.06.2013)

Nakon trinaest godina dizajn web stranica mrežnog sjedišta Zagrebačkog knjižničarskog društva (www.zkd.hr) je osuvremenjen. Taj posao povjeren je web studiju Ador, profesionalcima koji na ovom području djeluju od 1996. godine. Novi web je prilagođen i za rad na mobilnim uređajima (tablet računala i smartphone). Sadrži online prijavnicu za članstvo, aktivno sučelje i CMS sustav. Uz novo mrežno sjedište pokrenuli smo Facebook, Google+ i Youtube stranice Društva te Twitter profil sa željom da sve nove usluge pomognu u boljoj i učinkovitijoj stručnoj komunikaciji kao i ažurnom obavještavanju članstva o novim događanjima!
Predsjednica ZKD-a Katja Matković Mikulčić srdačno pozdravlja te poziva na suradnju u časopisu Novi uvez kao i na praćenje novosti ZKD i na društvenim mrežama!
 


IFLA – results of the elections 2013  (objavljeno: 12.06.2013)

IFLA je objavila rezultate izbora za predsjednika i članove Upravnog odbora za iduće mandatno razdoblje. Za novu predsjednicu izabrana je Donna Scheeder.
Detaljnije o predsjednici i članovima Upravnog odbora
 


Novo izdanje HKD-a  (objavljeno: 07.06.2013)

U nizu Hrvatsko knjižničarstvo Hrvatskog knjižničarskog društva objavljena je knjiga Alke Stropnik Knjižnica za nove generacije: virtualni sadržaji i usluge za mlade. Knjigu možete naručiti ovdje.


Ljeto na Strossu s KGZ bandom  (objavljeno: 06.06.2013)

Tradicionalno, u sklopu manifestacije Ljeto na Stossu, i ove godine nastupit će  KGZ band u ponedjeljak, 10. lipnja u 21 sat u Zagrebu na Strossmayerovom šetalištu. Pozvani su svi koji vole dobru glazbu.

Sastav ove godine bilježi desetu obljetnicu pa će nas tim povodom možda dodatno razveseliti. Od osam članova šest su naše kolegice i kolege i otvoreni su za povremeno sudjelovanje ostalih knjižničara koji za to iskažu želju i mogućnosti. "Prišapnuo" voditelj sastava Željko Vrbanc:)) 


Stručni skup "Knjižnica ukorak s potrebama mladih" u Karlovcu  (objavljeno: 06.06.2013)

Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" Karlovac obilježava desetu godišnjicu otvaranja dislociranog odjela Knjižnice za mlade i tim povodom organizira stručni skup pod nazivom "Knjižnica ukorak s potrebama mladih". Skup će se održati u utorak, 11. lipnja 2013. godine.
Pozivnica i program


Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja 'Knjižnica godine'  (objavljeno: 31.05.2013)

 Hrvatsko knjižničarsko društvo objavljuje javni poziv za dodjelu godišnjeg priznanja 'Knjižnica godine'.
Rok za prijavu je 21. lipnja 2013. godine.

(opširnije)

Europska konferencija o informacijskoj pismenosti (ECIL)  (objavljeno: 27.05.2013)

Odsjek za informacijski menadžment Sveučilišta Hacettepe iz Ankare i
Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskoga fakulteta u
Zagrebu organiziraju Europsku konferenciju o informacijskoj pismenosti
(European Conference on Information Literacy - ECIL). Konferencija će se
održati od 22. do 25. listopada 2013. u Istanbulu.
opširnije


Novi zbornik u izdanju HKD-a  (objavljeno: 24.05.2013)

U nizu Izdanja HKD-a objavljen je Zbornik radova sa skupa 12. dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica, održanog u Opatija, 11.-14. svibnja 2011. pod nazivom Knjižnice: kamo i kako dalje?
Ovu publikaciju po cijeni od 180 kn, kao i ostale publikacije u izdanju HKD-a, možete naručiti putem online narudžbe.


Četvrti okrugli stol o zavičajnosti u knjigama za djecu i mlade  (objavljeno: 20.05.2013)

Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu poziva sve zainteresirane na četvrti okrugli stol o zavičajnosti u knjigama za djecu i mlade s temom „Utjecaj hrvatske usmene tradicije u suvremenoj književnosti za djecu i mlade“. Okrugli stol održat će se u Središnjoj knjižnici Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu 28. svibnja 2013., od 9.00 do 15.00 sati. Na skupu će biti promoviran Zbornik radova s 3. okruglog stola.

(opširnije)

<< prethodna stranica | 61-70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81-90 | 91-100 | 101-104 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -