- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti  //  Sazivanje 45. Skupštine Hrvatskoga knjižničarskog društva i donošenje Odluke o Dnevnom redu 45. redovne (izborne) Skupštine
Sazivanje 45. Skupštine Hrvatskoga knjižničarskog društva i donošenje Odluke o Dnevnom redu 45. redovne (izborne) Skupštine (07.09.2020)

Sukladno članku 28. Statuta Hrvatskoga knjižničarskog društva, Glavni odbor Hrvatskog knjižničarskog društva je na svojoj 16. sjednici, održanoj 8. lipnja 2020. godine donio Odluku o sazivanju 45. redovne (izborne) Skupštine Hrvatskog knjižničarskog društva koja će se održati od 7. – 10. listopada 2020. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u virtualnom okruženju.

Glavni odbor Hrvatskog knjižničarskog društva na svojoj je 18. elektroničkoj sjednici, održanoj od 4. – 7. rujna 2020. donio Odluku o Dnevnom redu 45. redovne (izborne) Skupštine.

Tema 45. izborne Skupštine HKD-a je Knjižnice u doba krize, a podteme su odgovor knjižnica i knjižničarske zajednice na krizu COVID-19; perspektive knjižničarstva u postCOVID kontekstu; razvoj i perspektive djelovanja knjižničarskih društava na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini;
knjižnične usluge i programi u kontekstu upravljanja kriznim situacijama; knjižnične usluge na daljinu (virtualne, hibridne, digitalne); knjižnice i digitalizacija – razvoj analognih i digitalnih zbirki; virtualni programi knjižnica u doba pandemije COVID-19; suradnja knjižnica i obrazovnih ustanova u provedbi nastave na daljinu; informacijska pismenost u kontekstu pandemije COVID-19; kompetencije knjižničara u odgovoru knjižnica na globalnu krizu; knjižnični standardi i pravilnici u kontekstu izvanrednih okolnosti; upravljanje knjižnicama u kriznim situacijama; društveni utjecaj knjižnica i krizno komuniciranje s javnošću; razvoj knjižničarske profesije u postCOVID perspektivi; knjižnične zgrade i prostori pod utjecajem elementarnih nepogoda.

45. izbornu Skupštinu organizira Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji sa Zagrebačkim knjižničarskim društvom te Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu.

45. izborna Skupština održava se uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -