- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti  //  3. međunarodni skup Digitalna transformacija službenih publikacija i državnih informacija u izgradnji digitalnog društva - prva objava
3. međunarodni skup Digitalna transformacija službenih publikacija i državnih informacija u izgradnji digitalnog društva - prva objava (04.05.2023)

Mjesto održavanja: Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Pula, 26. - 27. listopada 2023.

Organizator: Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za državne informacije i službene publikacije i Gradska knjižnica i čitaonica Pula

Financijska potpora: Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Pula-Pola
 

Tema skupa:
Treći po redu međunarodni stručni skup razmatrat će proces digitalne transformacije službenih publikacija i državnih informacija, te njihovu ulogu u procesu izgradnje digitalnog društva. Komisija za državne informacije i službene publikacije slavi obljetnicu, 30 godina od svog utemeljenja i ima tradiciju organiziranja uspješnih međunarodno-stručnih skupova, od 2002. godine. Jedan od osnovnih ciljeva Komisije za državne informacije i službene publikacije Hrvatskoga knjižničarskog društva je promicanje i zalaganje za slobodan pristup informacijama, prvenstveno kroz službene publikacije i državne informacije Republike Hrvatske, Europske unije i svijeta, naročito u elektroničkom formatu.

Međunarodni stručni skup naziva Digitalna transformacija službenih publikacija i državnih informacija u izgradnji digitalnog društva organiziraju Hrvatsko knjižničarsko društvo: Komisija za državne informacije i službene publikacije i Gradska knjižnica i čitaonica Pula. Skupom se želi omogućiti daljnje širenje službenih publikacija na novim medijima, unapređivanje digitalnih usluga knjižnica, te usvajanje digitalnih znanja i vještina koje će podići razinu osposobljenosti djelatnika knjižnica za rad sa službenim informacijskim izvorima u funkciji jačanja svijesti o njihovoj važnosti, edukacije korisnika, sve s ciljem izgradnje digitalnog društva.

Cilj skupa:
Kroz pozvana izlaganja domaćih i stranih stručnjaka, raspravu sudionika i okrugli stol razmijeniti iskustva, kako bi se što bolje upoznali s novim modelima službenih publikacija i njihovoj ulozi u razvoju digitalnog društva, te ovladavanjem vještinama digitalnih usluga u pristupu službenim publikacijama u novim okolnostima. Jačanje svijesti o službenim publikacijama, o potrebi osiguravanja slobodnog pristupa informacijama iz djelokruga tijela državne i lokalne vlasti – s ciljem stvaranja digitalnog društva i knjižnica 21. stoljeća.

Podteme skupa:
1. Digitalno društvo u okružju
2. Digitalne i digitalizirane službene publikacije i državne informacije
3. Europski dokumentacijski centri i EU direct
4. E- građani (službene publikacije dostupne građanstvu)
Oblici izlaganja:
- Pozvana izlaganja
- Prijavljena izlaganja
- Radionica
- Izlaganja na posteru
Programski i organizacijski odbor: dr. sc. Tatijana Petrić, Nadia Bužleta, mr. sc. Blaženka Peradenić Kotur, Dolores Mumelaš, dr. sc. Anita Katulić, Ivana Radenović, mr. sc. Irena Pilas, Jasenka Pleško (HKD), dr. sc. Ismet Ovčina (Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH u Sarajevu)
 

- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -