- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti  //  Dan hrvatskih knjižnica
Dan hrvatskih knjižnica (11.11.2011)

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Hrvatsko knjižničarsko društvo pozivaju Vas na središnju svečanu proslavu Dana hrvatskih knjižnica.
Petak, 11. studenoga 2011. u 12 sati predvorje Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu Hrvatske bratske zajednice 4

Odlukom 37. skupštine Hrvatskoga knjižničarskog društva, održane 2010.g. u Tuhelju, dan proglašenja prvoga hrvatskog Zakona o bibliotekama 11. studenoga 1960.g. obilježava se kao Dan hrvatskih knjižnica.

Hrvatske su knjižnice baštinice tisućljetne pismenosti na tlu Hrvatske, svjedočanstvo različitih povijesnih iskustava i napora, ustrajno jamstvo nacionalnog kulturnog i znanstvenog identiteta. Djeluju kao protuteža masovnim medijima i trendovima, usmjerene na stvaranje, čuvanje i posredovanje kvalitetne informacije svim socijalnim, kulturnim i etničkim zajednicama. Hrvatske su knjižnice temelj obrazovanja, znanosti, kulturnog, gospodarskog i društvenog razvoja Republike Hrvatske.

Hrvatsko knjižničarsko društvo vas potiče da u svojoj knjižnici i svojoj sredini slobodno odabranim prigodnim programom obilježite Dan hrvatskih knjižnica 11. studenoga 2011.g. te time pojačate vidljivost uloge i značaja knjižnica u hrvatskom društvu.

Ujedno vas poziva da svojom nazočnošću uveličate središnju svečanost obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica, koja će se održati 11. studenoga 2011.g. u 12.00h u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -