- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti  //  Priznanje 'Knjižnica godine' Gradskoj knjižnici Zadar
Priznanje 'Knjižnica godine' Gradskoj knjižnici Zadar (01.10.2012)

Hrvatsko knjžničarsko društvo čestita dobitniku, Gradskoj knjižnici Zadar, svim njezinim zaposlenicima te ravnatelju. Svim knjižnicama zahvaljuje na kandidiranju i želi daljnji uspješan rad, inovativnost programa i ustrajnost djelovanja po kojemu su prepoznate i zapažene u svojim sredinama.

Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja „Knjižnica godine“ objavljen je na mrežnim stranicama Hrvatskoga knjižničarskog društva 29. svibnja 2012.g. Rok za prijavu na natječaj bio je 30. lipnja 2012.g.

Povjerenstvo za dodjelu priznanja „Knjižnica godine“ za 2012. godinu radilo je u sastavu: Stella Fatović Ferenčić, Marijana Mišetić, Ljiljana Pavičić, Nino Raspudić, Zorka Renić, Andreja Tominac, Gorana Tuškan Mihočić.

Na natječaj su se u propisanom roku prijavile sljedeće knjižnice (abecednim redom):

  • Gradska knjižnica Bakar
  • Gradska knjižnica Zadar
  • Gradska knjižnica Marka Marulića, Split
  • Hrvatska knjižnica za slijepe, Zagreb
  • Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“, Koprivnica
  • Knjižnice grada Zagreba
  • Središnja medicinska knjižnica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  • Školska knjižnica Osnovne škole „Vladimir Nazor“, Komletinci.

Na drugoj sjednici Povjerenstva, nakon kratke rasprave, u kojoj je najprije iskazano zadovoljstvo Povjerenstva brojem i kvalitetom rada na natječaj prijavljenih knjižnica, vodeći se Kriterijima za vrednovanje / procjenjivanje izvrsnosti za dodjelu priznanja „Knjižnica godine“, članovi su se Povjerenstva jednoglasno složili da se priznanje dodijeli Gradskoj knjižnici Zadar.

Obrazloženje dodjele priznanja „Knjižnica godine“ Gradskoj knjižnici Zadar

Gradsku knjižnicu Zadar odlikuje kvaliteta djelovanja kojom se svrstala među najznačajnije narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj. Njezine usluge i programi rada u potpunosti su okrenuti zajednici u kojoj knjižnica djeluje, inovativni i usmjereni koliko na trenutačne potrebe knjižnične zajednice, toliko i na budućnost. Gradska knjižnica Zadar svojim programima obrazovanja korisnika za različite zahtjeve i potrebe, odgojnom i kulturnom djelatnošću te ustrajnošću održavanja visoke razine djelatnosti i javne vidljivosti, participiranja i inkluzije u prostoru grada i sredine, postavlja uzoran model knjižnice u zajednici i kao takva, po jednoglasnom mišljenju Povjerenstva, kao prvi dobitnik priznanja „Knjižnica godine“ predstavlja najbolji izbor, temelj i standard za buduća dodjeljivanja priznanja „Knjižnica godine“.
 

- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -