- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti  //  IZVJEŠTAJ - NAJBOLJI SELFIE U KNJIŽNICI na temu ŠTO MI ZNAČI KNJIŽNICA
IZVJEŠTAJ - NAJBOLJI SELFIE U KNJIŽNICI na temu ŠTO MI ZNAČI KNJIŽNICA (14.11.2016)

 Žiri Natječaja za "Najbolji SELFIE u knjižnici" u sastavu Davorka Pšenica, Aleksandra Pavlović i Draženka Stančić pristupio je analizi te usuglašavanju stavova i odabiru triju najboljih fotografija prispjelih na Natječaj za "Najbolji SELFIE u knjižnici" po njegovom završetku. Na Natječaj je pristiglo 86 fotografija od 77 autora. U prvom eliminacijskom krugu izuzete su fotografije koje nisu zadovoljavale uvjete objavljenje u Natječaju za "Najbolji SELFIE u knjižnici" (jedan „selfie“, hashtag #danhrvatskihknjiznica2016 i označena, odnosno tagirana, knjižnica u kojoj je fotografija slikana).
Kriteriji prema kojem su potom analizirane prispjele fotografije bili su tehnička izvedba, kompozicija i originalnost. Najbolje „selfije“, bez rangiranja, poslale su sljedeće autorice:
• ALEKSANDRA ĐURAČIĆ ZEČEVIĆ - Gradska knjižnica Đurđevac
• KARLA KULIĆ i MARTINA RAMLJAK – Knjižnica OŠ „August Šenoa“ Osijek
• LUNA VARGA – Knjižnica OŠ Koprivnički Bregi

 Na Natječaj za "Najbolji SELFIE u knjižnici" pristiglo je puno radova od kojih je većina zadovoljavala kriterij originalnosti što ovaj natječaj čini iznimno uspješnim. Ovim putem žiri stoga zahvaljuje svim natjecateljima. Dovitljivost u komponiranju kadra bio je kriterij koji je žiriju pomogao da napravi uži odabir.
Tehnička izvedba (dovoljna veličina fotografije, izostanak šuma na fotografiji, filter koji nije reklamnog karaktera, kvalitetna ekspozicija i sl.) bio je eliminacijski kriterij u zadnjem dijelu procjene. Naime, ovdje se nije radilo o natječaju za osobe koje imaju stručna znanja o fotografiji nego za korisnike knjižnica. No, najbolji „selfiji“ su oni koji su, uz malo sreće ili promišljanja tehničkih pojedinosti, ispunili i taj kriterij. Također, tri odabrane fotografije našle su se na popisima užeg izbora članica žirija.
Naravno da je na popisima užeg izbora bilo više odličnih fotografija pa ovom prilikom žiri pohvaljuje i njihove autore, a to su Tamara Ivančan, Ljiljana Vugrinec, Petra Fičko, Leonarda Karlovčan, Laura Špoljarić, Lucija Burić, Andreja Husnjak, Lara Berta, Nataša Švaco, Nataša Karlovčec, Mihaela Vranić, Ana-Marija Basic-Palkovic, Lucija Lu, Miljana Banjac, Lucija Lauš, Majda Milevoj Klapčić, Marko Tot, Tehnička škola Slavonski Brod, Dominik Kiseljak i Ante Mrgan - poveznica na sve prijavljene fotografije.
Pohvaljujemo i trud svih sudionika Natječaja koji su svojim sudjelovanje pokazali da knjižnica može biti i jest važan i zabavan dio njihovog života. Pozivamo sve natjecatelje da se i idućom prilikom prijave svojim radom na ovaj ili sličan natječaj HKD-a.
Žiri se zahvaljuje Povjerenstvu za obilježavanje Dana hrvatskih knjižnica 2016. na iskazanom povjerenju za ovaj odgovorni zadatak.
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -