- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Skupovi  //  Skupovi u zemlji  //  11. okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama 'Knjižnice u društvu znanja'
11. okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama 'Knjižnice u društvu znanja'

Mjesto održavanja: Zagreb 09.12.2011
Organizator: Komisija za slobodan pristup informacijama i slobodu izražavanja Hrvatskoga knjižničarskog društva i Katedra za bibliotekarstvo Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Program
Prijava sudjelovanja

Komisija za slobodan pristup informacijama i slobodu izražavanja Hrvatskoga knjižničarskog društva i Katedra za bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta u Zagrebu od 2001. godine redovito obilježavaju Međunarodni dan ljudskih prava, 10. prosinca, organiziranjem okruglog stola o slobodnom pristupu informacijama. Svaki je okrugli stol posvećen posebnoj temi vezanoj uz osiguranje slobodnog pristupa informacijama i slobodi izražavanja u našim knjižnicama, s ciljem da se identificiraju prepreke slobodnom pristupu i ukaže na moguće načine njihova uklanjanja.
Tema 11. okruglog stola Knjižnice u društvu znanja odabrana je stoga što je, na pragu novoga desetljeća 21. stoljeća, u vremenu u kojemu Europska unija kreće u realizaciju inicijative za stvaranje društva znanja, vremenu obilježenom snažnim i često nepredvidivim razvitkom tehnologije koji trebaju pratiti i odgovarajuće promjene u zakonodavstvu i primjeni zakona, knjižnicama, koje uvelike ovise o tehnološkim aplikacijama i o zakonskom okruženju, potrebna sustavna strategija razvoja.
Na skupu će se kroz izlaganja okupljena u tri tematska bloka pokušat odgovoriti na pitanje o ulozi knjižnica i njenih prostora u obrazovanju za društvo znanja, potom, kako u uvjetima kada se ne može digitalizirati sve sačuvati vjerodostojnost i spriječiti zakrivanje, odnosno potpuno zaboravljanje nekih izvora, te na kraju na koji način knjižnice promiču ravnopravnost.
Knjižničari svojim djelovanjem doprinose društvu znanja, ne samo bogatom, digitaliziranom, kulturnom i znanstvenom baštinom, već aktivnim sudjelovanjem u vrednovanju građe koju čuvaju i kojom se služe. Pridružite nam se i sudjelovanjem u raspravi doprinesite kvaliteti skupa!


Programski i organizacijski odbor:
Edita Bačić
Alemka Belan-Simić
Tea Grašić-Kvesić
Aleksandra Horvat
Nevia Raos


Formular za prijavu

Prezime
 
Ime
 
     
Ustanova
 
Adresa
 
Poštanski broj
 
Grad
 
OIB:  
     
Kontakt tel/mob:
 
e-mail
 

Kotizacija:

Do 1. prosinca 2011
Od 1. prosinca do 9. prosinca 2011
150,00 kn
200,00 kn


Kotizaciju molimo uplatiti na žiro račun Hrvatskoga knjižničarskog društva 2360000-1101451830 ; OIB 81889785066,  s naznakom "za 11. okrugli stol". Nakon primljene uplate HKD će izdati račun i poslati ga na navedenu adresu. Uz radne materijale za okrugli stol, u kotizaciju je uključeno i osvježenje.


- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -