- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Skupovi  //  Skupovi u zemlji  //  Poticanje jezično-govornog razvoja kao temelja pismenosti
Poticanje jezično-govornog razvoja kao temelja pismenosti

Mjesto održavanja: Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić” Karlovac, Ljudevita Šestića 1 27.05.2019 - 27.05.2019
Organizator: Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić” Karlovac, Suorganizator: Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac i Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora “SUVAG” Karlovac

Vrijeme održavanja: ponedjeljak 27. 5. 2019. u vremenu od 12.00 do 17.00 sati

Skup su podržali: Nacionalna kampanja za osobe s teškoćama čitanja i disleksije „I ja želim čitati” i Nacionalna kampanja „Čitaj mi” koje provodi Hrvatsko knjižničarsko društvo s partnerima.
Programski i organizacijski odbor: Jasmina Milovčić, Vedrana Kovač Vrana, Anita Malkoč Bišćan, Lidija Šajatović, Martina Barišić, Vesna Pavlačić, Bojana Knežević, Kristina Čunović, Željka Miščin
Stručni skup održava se uz financijsku potporu: Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić” Karlovac
Tema: Ove godine po prvi puta se u Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić” Karlovac održava skup s temom poticanja jezično-govornog razvoja kod djece, rane pismenosti te razvoja metode globalnog čitanja kod djece. Djeca i odrasli s teškoćama u čitanju često su obilježena predrasudama. Njihova se prava često zaobilaze, a pristup knjizi im je zbog teškoća ograničen. Stoga je ovaj skup organiziran kako bi se pomoglo stručnjacima u radu s djecom s teškoćama. Na skupu će biti stoga predstavljanje Omotype fonta i aplikacije.
Program događanja: Na Skupu će sudjelovati pozvani predavači, stručnjaci iz područja logopedije za navedene teme: Ivana Petrić Štajduhar, mag. logopedije, Ruža Sušilović, mag. logopedije, Bojana Knežević, mag. logopedije, Marijela Prša, prof. edu. rehabilitacije i Dubravka Kocanjer, prof. defektologije. Omotype font i aplikaciju izradio je g. Petar Rejić, osnivač OmoLaba, a testira Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Cilj ovog predstavljanja je upoznavanje knjižničara, učitelja i odgajatelja te stručnih suradnika o potpuno besplatnom sustavu koji osobama s disleksijom, a to je otprilike 10 posto populacije, olakšava čitanje.
Ciljevi skupa: razvoj i poticanje pismenosti kod djece; predstavljanje djelotvornih programa koji motiviraju i potiču pismenost kod djece s teškoćama u čitanju; poticanje suradnje svih sudionika uključenih u programe poticanja jezično govornog razvoja kod djece s teškoćama u čitanju.
Način rada: U prvom dijelu održat će se pet pozvanih predavanja, dok će se u drugom dijelu predstaviti prijavljena izlaganja (primjeri dobre prakse).
Kotizacija se ne naplaćuje. Za sve sudionike osigurano je osvježenje u pauzi.
Prijave:

Rok za prijavu sudjelovanja s izlaganjem je do 1. 4. 2019. godine (za izlaganje primjera dobre prakse potrebno je poslati sažetke izlaganja i stručne reference radi izrade programske knjižice) putem poveznice. Programski odbor će do 15. 4. obavijestiti autore jesu li im prijavljena izlaganja prihvaćena.
Rok za prijavu sudjelovanja bez izlaganja je do popunjenja mjesta ili do 1. 5. 2019. godine putem poveznice. Broj sudionika je ograničen zbog broja mjesta u dvorani.
Više informacija o Skupu i programu bit će dostupno na mrežnim stranicama Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić” od 1. 5. 2019.
Osoba za kontakt: Anita Malkoč Bišćan, anita@gkka.hr 047/412 377 /106

 

- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -